7 világsztár, aki szektatag volt

nlc | 2024. Június 25.
Egészen meglepő nevek is szerepelnek azon világsztárok között, akik életük egy bizonyos szakaszában tagjai voltak valamilyen szektának.

Akadt, aki beleszületett, más fiatalon, vagy akár már felnőttként került valamilyen szekta bűvkörébe. Vannak köztük, akiknek ez csupán egy átmeneti fejezetet jelentett az életükben, de olyan is, aki ma is viseli a következményeit. Ha kíváncsi vagy, kikről van szó, kattints az alábbi galériára!

Glenn Close

Glenn Close 7 éves volt, amikor családjával beléptek a szélsőségesen konzervatív életfelfogást hirdető Moral Re-Armament mozgalomba. A színésznő egészen 22 éves koráig tagja volt a közösségnek, mely saját bevallása szerint az akkori és a későbbi életére is romboló hatással volt. (Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

Kylie Jenner

Kylie Jenner 16 éves korában, akkori párja, Jaden Smith révén került kapcsolatba az Orgonit Társasággal. A kultusz az orgonit nevű kristály köré épül, melynek spirituális erőt tulajdonítanak és többek között úgy tartják, hogy az képes a negatív energiákat pozitívvá alakítani. (Fotó: Steve Granitz/FilmMagic)

David Arquette

David Arquette és testvérei, Rosanna és Patricia a Skymont Subud közösségében nőttek fel. A szekta többek között tiltja tagjainak az elektromosság és a vezetékes víz használatát. (Fotó: Steve Granitz/FilmMagic)

Miley Cyrus

Miley Cyrus állítólag csatlakozott a Modern Mystery School néven ismert szektához, amely gyógyítókat képez ki, mégpedig Salamon király leszármazottainak hagyományai szerint. A fő bizonyíték, hogy az énekesnő valóban tagja a szektának, hogy többször látták együtt egy Lily és egy Blue nevű nővel, akik gyógyítók a szervezetben. (Fotó: Lionel Hahn/Getty Images)

Winona Ryder

Winona Ryder gyermekkorában egy észak-kaliforniai, Rainbow nevű kommunában élt. A szekta jellegű közösségben hat másik családdal folytattak önellátó életmódot. (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer 2013-ban beszélt arról először nyilvánosan, hogy 20 éves korában egy fényevő szekta tagja volt. Ez az időszak anyagilag is megterhelő volt a számára, hiszen a szervezet pénzt is követelt tőle. Amikor aztán megismerte első férjét, Peter Hortont, sikerült kikerülnie a szekta befolyása alól. (Fotó: Steve Granitz/FilmMagic)

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix és testvérei River, Rain, Liberty és Summer az Isten gyermekei közösségben nevelkedtek, amely egyebek között tiltja a tagjainak a pénz használatát, valamint azt is, hogy kapcsolatba lépjenek a külvilággal. A család végül kilépett a szektából. (Fotó: Carlos Alvarez/Getty Images)

via

Exit mobile version