Budapesti múzeumokban kapták le John Malkovichot – fotók

F.C. | 2024. Július 07.
Legutóbb 2022-ben járt nálunk a filmsztár.

Budapesten jár-kel John Malkovich. Azt nem tudni, hogy magánút keretében érkezett Budapestre a párjával vagy esetleg egy forgatás miatt. Mindenesetre képzőművészeti élményekkel gazdagodott az Emmy-díjas amerikai színész, ugyanis a Szépművészeti Múzeumot és a Magyar Nemzeti Galériát is felkereste a napokban.

A Szépművészeti Múzeum a közösségi oldalán számolt be arról, hogy náluk járt John Malkovich a partnerével. A 70 színészt a főigazgató, Baán László vezette körbe. “Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy John Malkovich a partnerével együtt felkereste múzeumunkat, és főigazgatónk, Baán László vezetésével megtekintette képtárunk remekműveit” – olvasható a posztban.

Malkovichék a Magyar Nemzeti Galériát is megnézték, ahol Bellák Gábor művészettörténész kalauzolta őket. Kiderült, hogy Ferenczy Károly, Rippl-Rónai József, Csontváry Kosztka Tivadar és Benczúr Gyula alkotásait kedvelte meg leginkább a hollywoodi sztár, aki a Vajk megkeresztelése című művet le is fotózta, hogy “hazavihesse” emlékbe. 

“Nem mindennapi látogatónk volt a napokban: Valmont vicomte egyenesen a XVIII. századból érkezett a Magyar Nemzeti Galériába egy izgalmas múzeumi sétára, amelyen láthatóan remekül érezte magát”számolt be posztjában a galéria.

Az amerikai színész amúgy 2018-ban tárlatvezetést tartott a Műcsarnokban, Sandro Miller Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek című kiállításán. 2022-ben pedig zenés stand-uppal állt színpadra az Erkel Színházban.

(via)

Kiemelt fotó: Kristina Bumphrey/Variety via Getty Images

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version