Lehetsz király akkor és most: Bereczki Zoltán ma is akkora lendülettel énekli, mint a kezdetekkor

M. P. | 2024. Július 09.
Örökzöld sláger: A Lehetsz király soha nem fog kimenni a divatból? A nézők még ma is ugyanúgy tombolnak rá, mint régen!

A Rómeó és Júlia Operettszínházas előadása igazi színházi csemege volt, amelyben a magyar színpad három kiváló művésze, Bereczki Zoltán, Dolhai Attila és Mészáros Árpád Zsolt (MÁZS) nyújtottak felejthetetlen alakítást. Az előadás friss megközelítéssel, látványos díszletekkel és lenyűgöző koreográfiával kápráztatta el a közönséget, miközben a három főszereplő energikus és szenvedélyes játéka magával ragadta a nézőket. 

Mészáros Árpád Zsolt, Dolhai Attila, Bereczki Zoltán (Fotó: fotocentral.hu / Olajos Piroska)

 

A Rómeó és Júlia musical jelenleg is telt házas előadásokkal fut a Pesti Broadway-n. A párizsi világpremier óriási sikere után a Budapesti Operettszínház 20 évvel ezelőtt, 2004 januárjában mutatta be a musical magyar változatát KERO® rendezésében, amely azonnal ovációt váltott ki. A produkció dalai hamar felkerültek a rádiók slágerlistáira, és a musical CD-je 2006-ban platinalemez lett. A Szegedi Szabadtéri Játékokon, monumentális díszletek között, káprázatos jelmezekkel, 200 táncossal és statisztával, valamint a Budapesti Operettszínház sztárjaival DVD felvétel is készült.

A Shakespeare színműve alapján készült musical története mindenki számára ismerős. Gérard Presgurvic, a zeneszerző és szövegíró így nyilatkozott az alkotásról: „A Rómeó a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság. Mindezen túl arra törekszem, hogy a Rómeó és Júlia ürügyén sok-sok új és aktuális érzést fedezzek fel magamban.”

A legendás szerelmi történet a bemutató óta az Operettszínház legsikeresebb darabjai közé tartozik. Az előadáson felnőtt egy generáció, amely most a színpadon is megmutathatja magát. Bár a nagy „öregek” továbbra is részei az előadásnak, a színház fiatal tehetségei, ifjú sztárjai is láthatóak a főszereplők között, akik egy az eredeti történethez korban is közelebb álló szereposztással viszik tovább a musical sikerét.

Az eredeti szereposztás a következőképpen nézett ki:

Dolhai Attila:  Rómeó
Szinetár Dóra: Júlia
Szabó P. Szilveszter: Tybalt
Bereczki Zoltán: Mercutio
Mészáros Árpád Zsolt: Benvolio
Földes Tamás: Lőrinc barát
Náray Erika: Dada
Csuha Lajos: Capulet

A musical egyik legsikeresebb része a Lehetsz király volt, amikor is a három főszereplő férfi együtt énekel és táncol erre a dalra. Ez olyannyira belopta magát a nézők szívébe, hogy korábban szinte nem volt olyan rendezvény, ahol ne csendült volna fel ez a fantasztikus dal.

 

Habár eltelt 20 év a debütálás óta, a nézők még nem untak rá a dalra és így Bereczki Zoltán most is szívesen adja elő a fellépésein. A koreográfiát pedig szinte minden rajongó tudja még ma is:

 

Exit mobile version