nlc.hu
Aktuális

Megszólalt a színház Bereczki Zoltán ügyében

Megszólalt a színház a botrányról, amikor Bereczki Zoltán nem jelent meg egy előadáson

Mégsem csalók áldozatai lettek.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Bereczki Zoltán január végén nem jelent meg egy előre meghirdetett előadáson. A színész évek óta járja az országot nagy sikerű egyszemélyes darabjával, a Dolgok, amikért érdemes élni című műsorral. Az eredeti monodráma egy rendkívül interaktív monológ, amelyben egy kisfiú felnőtté válási folyamatába pillanthatnak bele a nézők, és tudhatják meg, miért is kezd el listát írni az élet apró örömeiről. A hagyományos színházi formáktól eltérően, a darab folyamán a közönség is bekapcsolódhat interaktív módon az előadásba. A darab Kaposváron is meg volt hirdetve január 31-én, szerda estére. Az összegyűlt nézők azonban hiába várták a színészt, nem jelent meg, ráadásul minden magyarázat nélkül. 

Bereczki Zoltán

Fotó: TV2

Az esetről akkor Bereczki menedzsere, a darab egyik producere Ferenczi Orsolya beszélt. „Zoltán is csak aznap éjszaka egy rajongói levélből értesült arról, hogy neki előadása lett volna Kaposváron! A produkció tájelőadásait a Játékszín szervezi, velük állt kapcsolatban a szervező, de nekik azt jelezte, egy későbbi időpontban szeretné megrendezi az előadást. Arról, hogy mindeközben korábban jegyeket értékesített és nem tájékoztatta a jegyvásárlókat arról, hogy nem rendezi meg az előadást, nem volt információnk. Ma már tudjuk, hogy a netes jegyvásárlókat értesítette, de a helyszínen nem tájékoztatták az embereket. Egyelőre kivizsgáljuk az ügyet, és a szükség esetén természetesen jogi lépéseket is teszünk.”

A Bors most utána járt, történt-e valami előre mozdulás azóta az ügyben. A színész menedzsmentje ezúttal nem kívánt nyilatkozni a témában. Az előadást szervező Játékszín sajtóosztálya viszont válaszolt. A közleményük pedig teljesen más megvilágításba helyezi a történteket.

A tájelőadás meghiúsulásáért nem egy csaló, hanem egy hivatalos szervező felelős, aki vélhetően kezdő a szakmában, és nem biztosította azokat a feltételeket, amely szakmailag elvárható lett volna. Ahogy említettük, a nyilatkozatot nem intézményünk adta, így a mások által kilátásba helyezett jogi lépésekkel kapcsolatban nem tudunk felvilágosítást adni

 – olvasható a hivatalos válaszban. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top