nlc.hu
Aktuális

Kerényi Miklós Máté és Sándor Péter is búcsúzott

Nagy távozások az Operettszínházból: tőlük búcsúztunk az elmúlt években

Az Operettszínház Budapest kulturális és társasági életének egyik csomópontja. A színház vezető szólistái valódi sztárok, akiket több százezren imádnak országszerte. Aki innek távozik, azt biztosan megsiratja a közönség. Nézzük, kik voltak azok, akik elhagyták a teátrumot.

Bereczki Zoltán

Legemlékezetesebb szerepe volt, amikor a Rómeó és Júliában ő alakította Mercutio karakterét. 18 évet húzott le a Budapesti Operettszínháznál, ahonnan 2011-ben távozott. Tavaly a Húzós podcastban idézte fel azt az időszakot, amikor úgy döntött, hogy elhagyja a színházat. Részleteket ugyan nem árult el, ám érezhető volt, hogy oka volt a dolognak. Amikor a műsorvezető, Rónai Egon rákérdezett, hogy balhékról van-e szó, Bereczki így felelt: „Ez is, az is. Volt hátul is rossz… egy csomó olyan helyzet volt… nyilván nem adja ki az ember ezt névvel és címmel. De nem volt az a hangulat már ott, ami miatt az ember héttől tízig jól érezte magát” – vallotta be titokzatosan a színész.

Bereczki Zoltán

Bereczki Zoltán (Fotó: TV2)

Veréb Tamás 

2018-ban váratlan döntés rázta meg a magyar színházi világot: a fiatal és népszerű színész otthagyta a színházat. „Az elmúlt két évben sorra lekerültek a repertoárról azok a darabok, amelyek nagyon fontosak voltak számomra és a közönségem számára is. Quasimodo szerepe kifejezetten a szívem csücske volt. Eközben jöttek a tévés felkérések, mint a Csak show és más semmi, ezek találkoztak az újra való igényemmel. De az fontos, hogy nem a színházi létezésem szűnik meg, csak az operettszínházi” – árulta el a Blikknek Tamás, aki nem volt társulati tag, csupán szerződéses kapcsolatban állt az Operettel. A döntését a teátrum főigazgatója elfogadta, ám nem tartotta jó lépésnek. Akkoriban Sándor Péter vette át Veréb Tamás szerepeit, köztük az István, a királyban is.

Muri Enikő

Az énekesnőt egy TV2-es műsor miatt menesztették a teátrumból 2017-ben. A főigazgató akkor e-mailt írt neki, hogy elveszik a szerepeit és többé nem kell dolgozni mennie. Az említett műsor az Ázsia Expressz volt, ami maximum öt hétig tartott. „Nyolcat emlegettek, de három Marie Antoinette-előadás miatt rúgtak ki. Bementem KERO irodájába, elmondtam, hogy nekem fontos ez a műsor, megölelt és azt mondta, vigyázzak magamra. A színház fenntartja­ a változtatás jogát, javasoltam, hogy hozzuk előrébb vagy tol­juk el az előadásokat, azt mondták, szó sem lehet róla. Én is ugrottam be más helyett, és engem is segítettek már ki. Polyák Lilla vette vissza a szerepet. Annak idején miattam került ki a Marie Antoianette-ből mások döntése miatt, amin annyira megsértődött, hogy nekem azt mondta, „nincs az a pénz, amiért újra elvállalná” – jegyezte meg az énekesnő akkoriban a Blikknek. A sztár állítása szerint nincs benne rossz érzés, de nem érti, miért jártak el így.

Sándor Péter

Ahogyan mi is megírtuk, a Budapesti Operettszínház sajtóközleményben adta hírül, hogy szerződést bontanak Sándor Péter színművésszel, márciustól már nem állhat színpadra. Az nlc megkereste a színészt, aki szűkszavúan nyilatkozott arról, hogyan érzi magát a jelenlegi helyzetben. „Úgy gondolom, ellenem egy erős karaktergyilkosság indult, aminek az okát magam sem tudom. Elég nehéz ez a helyzet önmagában is, de ami két napja körülöttem zajlik, szinte felfoghatatlan – kezdte Sándor Péter, aki februárban még látható lesz az Operettszínház színpadán és azt is elmondta, ezt hogyan viseli. – Még a mai napon is próbálok és a következő hetekben színpadra kell állnom. Éppen ezért, bár nehéz lesz ez a pár előadás, ahogy most a soraim mögött is ott van a fájdalom, tudom, hogy a színpad az, ahol kiadhatom magamból. Mindezt csak a közönségért teszem.” Felröppentek olyan pletykák, melyek szerint a színész dühkitörési problémákkal küzd, ám erre Péter nem kívánt reagálni. A Best magazin cikke szerint a színész olyan emberrel rúgta össze a port, akivel nem kellett volna, és ugyan a kollégái próbáltak neki segíteni, végül nem jártak sikerrel.

Sándor Péter

Sándor Péter (Fotó: Olajos Piroska)

Péter egyébként a Redditen is feltűnt, ahol többek között a következőt írta magáról: „Soha nem töröltem a posztjaimat, melyek társadalmi vagy a szakmámra irányuló problémákat feszegetett. Összeesküvés elmélet, meg nem kapott szerepek? Ha nem kaptam volna meg “vágyaim szerepeit”, melyekkel remélhetőleg tudtam adni nektek a darabokon keresztül, most nem beszélnétek az állítólagos személyiségemről. Bár a földönkívüliekben hiszek.”

Kerényi Miklós Máté

Ahogy korábban mi is megírtuk, Kerényi Miklós Máté 30 év után otthagyja az Operettszínházat. Bár eddig nem lehetett tudni róla, egy a neve elhallgatását kérő kollégája beszélt arról, mi állhat a felmondásának hátterében. „Valószínűleg elege lett abból a rossz hangulatból, ami az elmúlt időszakban a színházban uralkodik. Sokan szomorú arccal, gyomorgörccsel érkeznek dolgozni. Szétesőben van a társulat, sorra állnak fel azok a kollégák, akikkel Máté is folyamatosan együtt dolgozott az évek hosszú során át. Nagyon sajnáljuk, hogy elmegy, de megértjük a döntését” – fogalmazott egy művész a Blikknek. Kerényi a döntése okáról nem kívánt beszélni. 

Kerényi Miklós Máté

Kerényi Miklós Máté (Fotó: Schumy Csaba)

Szomorú a hangulat

Állítólag az utóbbi időben megváltozott a légkör a társulatban: rossz hangulat van a teátrumban, sokan szomorú arccal, gyomorgörccsel járnak be dolgozni. A Blikk információi szerint hamarosan távozik az Operettszínházból Széles Flóra színésznő is, emellett más emberek is felállnak majd és végleg búcsút intenek a színháznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top