nlc.hu
Szabadidő

Sándor Péter a kirúgásáról

Az Operettszínház színésze, Sándor Péter az nlc-nek: „Úgy gondolom, ellenem egy erős karaktergyilkosság indult”

A színész értetlenül áll a történtek előtt.

Ahogyan mi is megírtuk, a Budapesti Operettszínház sajtóközleményben adta hírül, hogy szerződést bontanak Sándor Péter színművésszel, márciustól már nem állhat színpadra. „Sándor Péter az utóbbi időben a színház falain belül tett megnyilvánulásainak tartalma és hangneme bármely más színházban elfogadhatatlan lenne, ahogyan a Budapesti Operettszínházban is védhetetlen, ezért a fenti indokok alapján a színház vezetése úgy döntött, hogy jelenleg nem kíván együtt dolgozni Sándor Péterrel” – olvasható a színház közleményében. 

Sándor Péter

Sándor Péter (Fotó: Birton Szabolcs)

Az nlc megkereste a színészt, aki szűkszavúan nyilatkozott arról, hogyan érzi magát a jelenlegi helyzetben. 

Úgy gondolom, ellenem egy erős karaktergyilkosság indult, aminek az okát magam sem tudom. Elég nehéz ez a helyzet önmagában is, de ami két napja körülöttem zajlik, szinte felfoghatatlan  – kezdte Sándor Péter, aki februárban még látható lesz az Operettszínház színpadán és azt is elmondta, ezt hogyan viseli. – Még a mai napon is próbálok és a következő hetekben színpadra kell állnom. Éppen ezért, bár nehéz lesz ez a pár előadás, ahogy most a soraim mögött is ott van a fájdalom, tudom, hogy a színpad az, ahol kiadhatom magamból. Mindezt csak a közönségért teszem.

Miután a színház közleménye megjelent, Péter rajongói petíciót indítottak a távozása ellen, azóta viszont ez is más megvilágításba került egyeseknél.

Hallottam olyan pletykát, hogy én indítottam el a petíciót, hogy maradhassak, de miért tennék ilyet? Ez mind spekuláció. Annyit azért elmondhatok, a színház sem különb más munkahelyeknél, itt is előfordulhat, hogy valakinek betelik az a bizonyos pohár… Három éven belül a harmadik gyomorműtétem lesz idén, valószínűleg a stressztől. Azt viszont továbbra sem gondolom, hogy helyesen járnak el az esetemben, mert ez túlmegy egy szerződés bontáson! Valótlan dolgokat állítanak rólam, majd állhatok oda a 10 éves fiam elé az iskolában, ahol nem tudom, hogyan fognak a tanárok és a többi szülő rám nézni. Egyelőre nem tervezek előre. Ezeket a napokat csak túl akarom élni. Nincs kedvem semmit csinálni, nem tudom mi lesz, mert mélységesen csalódtam a szakmámban. Nem tudom, hogy ezen az úton szeretnék-e tovább járni. A társulati tagok nagy része a támogatását fejezte ki, azok pedig akik ismeretlenül köpködnek, nem tudok velük mit kezdeni és nem is akarok.

Szerkesztőségünkbe eljutottak olyan pletykák, melyek szerint a színész dühkitörési problémákkal küzd. Péter ezt még csak kommentálni sem akarta. 

Nyilván a családom és a barátaim tudják, hogy milyen ember vagyok, így azt gondolom, nem tartozom magyarázattal azoknak, akik nem. Csak annyit mondok, az elmúlt időszakban több ember is távozott a színháztól, nem önszántukból, azokból mégsem lett hír.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top