nlc.hu
Aktuális

Ezért kell távoznia Sándor Péternek

Ezért rúgták ki Sándor Pétert az Operettből: „Olyan emberrel rúgta össze a port, akivel nem kellett volna”

Kollégái próbáltak neki segíteni.

Múlt héten a Budapesti Operettszínház sajtóközleményben adta hírül, hogy szerződést bontanak Sándor Péter színművésszel, márciustól már nem állhat színpadra. Mint mondják, Péter az utóbbi időben a színház falain belül tett megnyilvánulásainak tartalma és hangneme bármely más színházban elfogadhatatlan lenne. A színész értetlenül állt a döntés előtt, amiről az nlc-nek is beszélt

Sándor Péter

Fotó: Olajos Piroska

Úgy gondolom, ellenem egy erős karaktergyilkosság indult, aminek az okát magam sem tudom. Elég nehéz ez a helyzet önmagában is, de ami két napja körülöttem zajlik, szinte felfoghatatlan. (…) Hallottam olyan pletykát, hogy én indítottam el a petíciót, hogy maradhassak, de miért tennék ilyet? Ez mind spekuláció. Annyit azért elmondhatok, a színház sem különb más munkahelyeknél, itt is előfordulhat, hogy valakinek betelik az a bizonyos pohár… Három éven belül a harmadik gyomorműtétem lesz idén, valószínűleg a stressztől. Azt viszont továbbra sem gondolom, hogy helyesen járnak el az esetemben, mert ez túlmegy egy szerződés bontáson! Valótlan dolgokat állítanak rólam, majd állhatok oda a 10 éves fiam elé az iskolában, ahol nem tudom, hogyan fognak a tanárok és a többi szülő rám nézni. Egyelőre nem tervezek előre. Ezeket a napokat csak túl akarom élni. Nincs kedvem semmit csinálni, nem tudom mi lesz, mert mélységesen csalódtam a szakmámban. Nem tudom, hogy ezen az úton szeretnék-e tovább járni. A társulati tagok nagy része a támogatását fejezte ki, azok pedig akik ismeretlenül köpködnek, nem tudok velük mit kezdeni és nem is akarok” – fogalmazott akkor a színész. 

A Best magazin most utána járt, mi történhetet a színfalak mögött. Egy neve elhallgatását kérő kolléga elárulta, sokan egyetértenek a döntéssel, de mások inkább fájlalják.

Peti nagyon tehetséges fiatal művész, és éppen ezért sokan próbáltuk támogatni. Hazugság lenne azt állítani, hogy ez volt az első konfliktusa az Operettszínház falain belül, de most úgy tűnik, olyan emberrel rúgta össze a port, akivel nem kellett volna. Annyira elmérgesedett a helyzet, hogy már nem tudtunk segíteni neki. Személy szerint sajnálom, hogy végül ilyen drasztikus lépésekhez vezettek a történtek, de azt hiszem, ez is tipikusan olyan szituáció, amiben már nekem is azt kellett mondanom: mindenki a saját kárán tanul. Talán még lehet visszaút, és egy idő után, ha bocsánatot kér, és letölti a büntetését, visszatérhet

 – vélekedett a színház egyik művésze. 

Peti lapunknak nem ismerte el, hogy heves vérmérséklete okozta volna a vesztét. „Nyilván a családom és a barátaim tudják, hogy milyen ember vagyok, így azt gondolom, nem tartozom magyarázattal azoknak, akik nem. Csak annyit mondok, az elmúlt időszakban több ember is távozott a színháztól, nem önszántukból, azokból mégsem lett hír.

Egyébként nem Sándor Péter az egyetlen, aki távozik a Budapesti Operettszínháztól. Kerényi Miklós Máté a héten jelentette be, szeptemberig áll csak a színház rendelkezésére. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top