5 dolog, amit nem tudtál a Sztárboxban ringbe lépő Torghelle Sándorról

F. B. | 2024. Július 10.
Torghelle Sándor igazi tehetség volt. Gólt rúgott a braziloknak és az argentinoknak, a németek elleni duplájával eladta magát külföldre. Megjárta Angliát, Görögországot és Németországot is.

Mint ahogyan az a mai nap folyamán kiderült, Torghelle Sándor is ringbe száll a Sztárbox új évadában a középsúly kategóriában, így a labdarúgó a focilabdát bokszkesztyűre cseréli. Habár a korábbi válogatott csatár eddig a pályán mutatta meg, hogy igenis van félnivalója tőle az ellenségnek, most ugyanezt megteheti a ringben is, azonban elmondása szerint nem lesz könnyű dolga, ugyanis a nulláról kezdi a felkészüléseket a meccsekre. Az ökölvívással ugyanis – teljesen érthető módon – eddig nem sok tapasztalata volt. 

Az azonban kétségtelen, hogy a rajongók nagyon várják már, hogy a tehetséges sportoló ringbe szálljon. Amíg azonban várunk erre a pillanatra, íme öt érdekesség a focistáról, aki 1982.05.05-én látta meg a napvilágot!

Fotó: Getty Images

Peches bemutatkozás

Élvonalbeli bemutatkozása nem sikerült jól, mivel rosszul passzolt egy Kispest–ZTE-mérkőzésen, amiből egyenlített a zalai csapat. De aztán egy igazán emlékezetes gólt szerzett a Zalaegerszeg ellen, amikor jobbal átemelte Urbán felett a labdát, majd ballal bombázott közvetlen közelről a kapuba.

A válogatottban

A tehetséges focistát Lothar Matthäus hívta be a válogatottba mindössze 21 évesen. Élete első válogatottbeli gólját a 2004 márciusában megrendezett brazilok elleni mérkőzésen szerezte. Összesen pedig 11 gólt szerzett a válogatottban. 

Legemlékezetesebb gólja(i)

A labdarúgónak nem egy, hanem két gólja is beírta magát a történelembe amelyeket a németek ellen lőtt. A kaiserslauterni két góljával ugyanis a válogatott megnyerte a mérkőzést.

Saját könyvet adott ki

2014-ben megjelent egy önéletrajzi könyve is A levegő ura címmel.

„Bunkó vagyok. Egy sötét tapló, egy nagyképű majom. Édes istenem, hányszor hallottam ezt vissza magamról! Tinédzserkoromban talán zavart volna, ha vadidegenek bírálnak, ma már hidegen hagy, pedig a neten aztán ömlik a mocsok. Nem csak rám, nem csak a futballunkra mindenki célponttá vált. Nem azért írok könyvet, hogy megváltoztassam a rólam kialakult képet. Holott az ismerősök mindig mondják: Sanyi, te egyáltalán nem olyan vagy, mint azt gondolják az emberek!…” – olvasható a könyv leírásában.

Igazi “rosszfiú” de nem bánja

Torghelle Sándor a visszavonulásakor adott interjújában elárulta, hogy bármit is csinált, mindig győztes akart lenni. Ha pedig nem jött össze elsőre a siker, akkor bizony volt, hogy kiborult. 

Sosem én voltam a leggyorsabb. Nem én dekáztam, nem én futottam a legtöbbet a Cooper-teszten. Csak egyetlen területet tudok említeni, amelyben vittem a prímet: én puffogtam, ordítottam, toporzékoltam, bőgtem a legjobban, ha valami nem ment, vagy egy-egy vesztes meccs után. De ez vitt előre.

– nyilatkozta korábban. 

Via: (1), (2)

Exit mobile version