Folytatódik a kálvária Tahi Tóth László öröksége miatt

M. P. | 2024. Július 16.
Az örökség része egy közel 100 négyzetméteres, értékes budai ingatlan. De, hogy ki örökli ezt, az még vitatott, ugyanis továbbra sincs egyezség.

Képtelen megegyezni egymással Tahi Tóth László örökségéről a néhai színész és elhunyt felesége családja. Az érdemes és kiváló művész címmel kitüntetett László öccse szerint annyira elfajult a helyzet, hogy a hagyatéki tárgyalás után bírósági per következik majd. Méltatlannak találja az egész helyzetet.

Fotó: Sajtóklub RTL Klub

A feleség a halála előtt kétszer is végrendelkezett, azonban mindkét alkalommal hibásan adta meg az ingatlan helyrajzi számát. A hagyatéki tárgyalást valószínűleg bírósági per követi majd. Tahi Tóth László felesége, Kárászy Szilvia, öt évvel szeretett férje 2018-as halála után, a gyász súlya alatt összeomlott és 60 évesen elhunyt. A rokonok között továbbra sincs egyetértés az örökség elosztásában, pedig a hónapok csak telnek. Mivel a sztárpárnak nem született közös gyermeke, a hagyatékot testvéreik és unokatestvéreik között kell felosztani. Az örökség részét képezi egy értékes, közel 100 négyzetméteres budai ingatlan is.

Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 12 évvel fiatalabb öccse, Tahi Tóth Gábor elmondta, hogy szerették és tisztelték Kárászy Szilviát és a családját. Éppen ezért nem érti, miért nem képesek a művésznő rokonai együttműködni.

A bátyám halála után a feleségére szállt a lakása, amit Szilvia szóban többször nekünk ígért, hiszen ő is úgy gondolta, hogy az minket illet meg. A halála előtt pár hónappal végrendelkezett, de az értékes ingatlan helyett – tévesen – a garázs helyrajzi számát adta meg a végrendeletében. Felvettük a kapcsolatot Szilvia örököseivel, de nem akarnak tudomást venni arról, hogy az a bátyám lakása volt. Próbáltunk kölcsönös engedményekkel járó megegyezésre jutni, de nem hajlanak rá, ezért a hagyatéki tárgyalás után valószínűleg bírósági per lesz, mert Szilvia többször elmondta nekünk, hogy Laci bátyám lakását a Tahi Tóth-örökösökre szeretné hagyni, tehát ez volt a végakarata. Elkeserítő, hogy idáig jutottunk” – számolt be a részletekről a Meglepetés Magazinnak.

Gábor méltatlannak érzi a viaskodást, úgy véli, a Kárászy-örökösök sem gondolhatják komolyan, hogy a több, nagy értékű ingatlanhagyatékból a Tahi Tóth család mindössze egy garázsra lenne jogosult.

Via

 

Exit mobile version