Merényletet tervezhettek, biztonságiak vették körbe Kamillát

M. P. | 2024. Július 16.
Károly király és Kamilla királyné Jerseybe látogatott, ahol a főváros, St Helier egyik terén egy szabadtéri kiállítást néztek meg.

Károly király és Kamilla királyné félbeszakították a programjukat hirtelen egy biztonsági riadalom miatt. A királyi párt a közeli Pomme D’or szállodába vitték. 

Fotó: Getty Images

A biztonsági riadalom alatt egyesek szerint egy drón jelenléte okozott aggodalmat, bár hivatalosan ezt nem erősítették meg. Eamon Fenlon, a Jersey Dairy ügyvezető igazgatója éppen fagylaltot szolgált fel a királynének, amikor az incidens történt. Elmondása szerint mire visszafordult, a királynét már elvezették. Matt Taylor, a Jersey Sea Salt alapítója is éppen a királlyal beszélgetett, amikor a védelmi tisztje közölte vele, hogy azonnal távoznia kell. Taylor elmondta, hogy a király nem tűnt pánikba esettnek, de a biztonságiak szigorúan cselekedtek. A kivizsgálás után kiderült, hogy téves riasztás volt, és minden szükséges óvintézkedést megtettek, így a programjuk rövid, mintegy 20 perces szünet után folytatódhatott.

A látogatás során a királyi pár részt vett a helyi parlament, az Államgyűlés rendkívüli ülésén is, amelyet tiszteletükre tartottak. Károly király elmondta, hogy örömmel tér vissza a „gyönyörű és egyedülálló” szigetre, amely nagyra becsülte és szerette néhai édesanyját. A király és Kamilla érkezését hatalmas éljenzés fogadta, amikor kiszálltak az állami Bentley-ből és esernyők alá húzódtak az eső elől. A király és a királyné egy vörös szőnyegen sétált végig, amelyet mintegy 200 helybéli, a jogi szakma képviselői, a bíróként tevékenykedő jurátusok, választott politikusok és válogatott vendégek szegélyeztek.

A királyi udvarban Károly kacsatojásokat kapott ajándékba, helyben tojt tojásokat, ezzel felváltva azt a több mint 800 éves hagyományt, hogy az uralkodót két levágott kacsával ajándékozzák meg. Ez a rituálé része volt az öt rangidős seigneur tiszteletadásának. Amikor II. Erzsébet 2001-ben Jerseyre látogatott, egy ezüsttálcán két vadkacsát nyújtottak át neki egy ősi, középkorból származó hagyomány részeként. Ahogy a néhai királyné sem vitte haza a levágott kacsákat, úgy Károly király sem fogja a kacsatojásokat a bőröndjébe csomagolni.

Az incidenst követően a király és Kamilla visszatértek a szabadtéri programokhoz, találkoztak helyi iskolásokkal, és részt vettek egy teapartin. A királyi pár látogatását mindenki nagy örömmel fogadta, és Károly király beszédében hangsúlyozta, hogy mennyire becsüli és szereti Jersey szigetét.

Via

Exit mobile version