Így festenek most A szeleburdi család színészei

nlc | 2024. Július 18.
Aki a ’80-as években nőtt fel, annak A szeleburdi család biztosan nem ismeretlen – ez a film igazi örökzöldnek számít, mindenkori tanulságokkal.

1981-et írtunk, amikor Palásthy György rendező úgy döntött, filmre viszi Bálint Ágnes Szeleburdi család című regényét. A sztori szerint Faragóék három gyerekükkel egy budapesti, körfolyosós bérházban élnek, méghozzá meglehetősen zsúfolt körülmények között, de annál nagyobb szeretetben. Szemben ezzel szomszédjaik tehetősek, megengedhetik maguknak a kertes ház luxusát, de hiába a világ összes pénze: egyetlen lányukat elhanyagolják.

A vígjáték hatalmas közönség kedvenc lett kicsik és nagyok körében egyaránt, már csak azért is, hiszen szereposztása egészen legendásra sikerült. Sajnos Csákányi Lászlót, Máthé Erzsit, valamint Némethy Ferencet és Mányai Zsuzsát azóta elveszítettük, de a legtöbben még velünk vannak. Galériánkban megmutatjuk, hogyan festenek most!

A szeleburdi család: Ernyey Béla

A külön író és családapa, Faragó Ferenc bőrébe bújt Ernyey Béla, aki idén már a 82. születésnapját ünnepelte. (Fotó: IMDb, Fotocentral/Olajos Piroska)

A szeleburdi család: Drahota Andrea

Faragóné bőrébe Drahota Andrea bújt. A színésznő már visszavonult a reflektorfénytől, Gyermelyen él egyedül, és hobbijának, a varrásnak él. (Fotó: IMDb, Fotocentral/Olajos Piroska)

A szeleburdi család: Tóth Zoltán

A család három gyerekét Tóth László, Szani János és Ábel Anita alakították. Szaniból sikeres vállalkozó lett – de már rég nem közszereplő –, a képen szereplő Tóth pedig a Nemzeti Színház tagja. (Fotó: IMDb, Fotocentral/Birton Szabolcs)

A szeleburdi család: Ábel Anita

Hármójuk közül Ábel Anita futotta be a legnagyobb karriert. Az azóta 49 éves Anita színésznőként és műsorvezetőként egyaránt dolgozik, ami pedig a magánéletét illeti, Roberto Favaro mellett úgy tűnik megtalálta a szerelmet is. (Fotó: IMDb, Fotocentral/Birton Szabolcs)

A szeleburdi család: Balázs Péter

Belvizi úr szerepében Balázs Péter brillírozott. A színész idén az 57. házassági évfordulóját ünnepli feleségével, Csillával, négyszeres nagypapaként pedig az életét az unokák töltik igazán ki. (Fotó: YouTube/Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum, Fotocentral/Olajos Piroska)

A szeleburdi család: Ulmann Mónika

Sosem felejtjük el a szöszke Ullmann Mónikát, aki azóta már bőven felnőtt, és színésznőként bizonyít folyamatosan. Miller Zoltánnal való kapcsolatából egy fia született, Dávid, az alma pedig nem esett messze a fájától. (Fotó: IMDb, RTL Sajtóklub)

A szeleburdi család: Boros Zoltán

Radó szerepében Boros Zoltánt láthattuk, aki szintén a pályán maradt, színészként, rendezőként, sőt dramaturgként is kipróbálta magát az évek során. (Fotó: IMDb, port.hu/Puskel Zsolt)

Exit mobile version