Videón, ahogy Károly hercegre rálőttek

D. A. | 2024. Július 22.
Pontosan 30 évvel ezelőtt törtek az akkor még hercegi címet viselő Károlyra, de nem is a merénylet a meglepő, hanem Károly reakciója.

Néhány nappal korábban rálőttek Donald Trumpra. Nem ő az első amerikai elnök (vagy jelen esetben jelölt), aki ellen ilyen jellegű támadást kísérelnek meg. Sőt, a hírnév ára, hogy az élet egyfajta kockázattal jár.

Erről bőven tudnának a brit királyi család tagjai is mesélni. Talán emlékszel még a férfire, aki II. Erzsébet hálószobájába jutott be, vagy arra a pillanatra, amikor Anna hercegnőt próbálták meg elrabolni. Mindketten sértetlenül megúszták, ahogyan szerencsére Károly herceg is, amikor 1994-ben rálőttek.

A wales-i herceg épp az ausztráliai Sydney-ben tartózkodott, amikor az eset történt. A 30 éves felvételen jól látszik, hogy Károly egy színpadon áll, amikor felzúdulás támad és az egyik biztonsági arrébb löki őt, majd lefegyvereznek egy fehér pulcsis alakot. A férfit David Kangnak hívták, és egy sporteseményekhez használt startpisztollyal lőtt rá kétszer is a jelenlegi királyra – a fegyver töltetlen volt. A férfi az ausztráliai fogolytáborokban tartott több száz kambodzsai menedékkérővel szembeni bánásmód ellen tiltakozott így.

Az eset után azonnal letartóztatták és eljárás indult ellene, de végül nem került börtönbe, csupán közmunkára ítélték. A férfi azóta ügyvédként keresi a kenyerét és nagyon sajnálja a történteket, ám szerintünk a legizgalmasabb az egészben nem az ő utóélete, hanem, hogy Károly milyen nyugodtan viselte a támadást.

Persze a királyi család tagjai kiképzést kapnak, hogyan viselkedjenek vészhelyzetben, de még emellett is meglepő a jelenlegi király higgadtsága.

Exit mobile version