Valkó Eszterék hat év alatt háromszor költöztek és ez még nem a vége!

M. P. | 2024. Július 24.

Valkó Eszter párja, Radócz Péter néhány éve a Nyerő Páros első évadában tűntek fel, majd  a Love Bisztró című műsorban is szerepeltek. A biológusként dolgozó szakember 2018-ban kapott egy remek munkaehetőséget Hollandiában, ezért úgy döntöttek, belevágnak az ismeretlenbe és kiköltöznek. 

Fotókredit: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence / fotocentral.hu

A műsorvezető elárulta, hogy a költözést illetően voltak félelmei, viszont férje meggyőzte őt, hogy minden rendben lesz. És zerencsére az idő őt igazolta. Hat év alatt, háromszor is költöztek. Egy rövidebb időre Groningenbe költöztek, aminek az egykori műsorvezető fájó szívvel intett búcsút.

„Ott volt a leggazdagabb a szociális életünk. Nagyszerű társaságunk lett, ami egy magamfajta embernek kulcsfontosságú tényező. De Peti Amszterdamban kapott munkát, így a közelében lévő Utrechtbe jöttünk. Nagy váltás volt ez nekem, itt olykor magányosnak is éreztem magam. De így legalább kis túlzással elmondhatom, Hollandia minden szegletéből kaptam egy kicsit, hiszen 6 év alatt három nagyon különböző városban éltünk” – meséli Eszter.

„A családból egyértelműen kisfiuknak, az immár 5 éves Simonnak ment a legkönnyebben a holland mindennapokba való beilleszkedés. – 45 évesen szültem, ő egy kései gyermek, ennek minden előnyével és hátrányával. Engedékeny édesanya vagyok. Egyébként mulatságos megélni azt, hogy az 5 éves fiam néha egy olyan nyelven szól hozzám, amelyet jobban beszél, mint én magam. Az édesapja sem egy nyelvzsonglőr, ezért gyakran előfordul, hogy kijavít minket, mit hogyan kell ejteni helyesen, akcentus nélkül” – mondja nevetve. Mint kiderült ez nem véletlen.

„Itt ötévesen kezdenek iskolába járni a gyerekek. De nem csak ebben különbözik a rendszer. Itt már ebben a korban nagyfokú önállóságra nevelik őket. Aztán például a játszótéren onnan lehet tudni, melyik gyerek külföldi, hogy tuti, hogy csak ők viselnek sapkát. Az is meglepő volt számomra, hogy Siminek van olyan osztálytársa, aki mind­össze egy banánt vitt ebédre az iskolába, és nem azért, mert csak ennyit engedhetnek meg maguknak a szülei” – mesélte Eszter.

A család pedig hamarosan megint költözik, ugyanis Peti kapott egy fantasztikus lehetőséget Svájcban.

Peti kapott egy nagyszerű lehetőséget egy zürichi gyógyszergyártó cégnél, és hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, odaköltözünk. A testvérem ott él, ez is fontos szempont volt. Simonnak biztos nem lesz egyszerű, de most még talán abban a korban van, amikor ezt meg tudjuk lépni anélkül, hogy nagyon fájna neki. Ezután néhány évig tuti nem költözöm sehova” – mondta.

Via

 

Ezt olvastad már?

Új életet kezd Valkó Eszter

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version