Üdvözlés közben ütötte el egy robogó a dán királynét

F. B. | 2024. Július 25.
Borzasztó baleset történt a királyné Grönlandi látogatása során, egy idős férfi motorjával ugyanis neki hajtott az uralkodónak.

Grönlandi látogatása során döntötte le a lábáról egy robogó Mária dán királynét, aki láthatóan megrendült a borzasztó eset után. A szörnyű pillanatokról videófelvétel is készült. 

Fotó: Getty Images

Az 52 éves, ausztrál származású dán királyné éppen Grönland fővárosában Nuuk-ban üdvözölte az összegyűlt tömeget, amikor a semmiből egyszer csak megjelent mellette egy robogó, és elütötte. A járgányt egy idős férfi vezette. A királyné felkiáltott amikor elesett, azonban hamar visszanyerte higgadtságát az incidens után. Még szerencse, hogy ott voltak mellette biztonsági őrei, akik megakadályozták, hogy a robogó tovább mehessen, teljesen letarolva vele az uralkodót. 

Nem csak maga a királyné, de a robogó sofőrje is teljesen ledöbbent az eset után, azt nyilatkozta: „fogalma sincs hogy történhetett mindez”. Az idős férfi azt mondta, ő csupán a kezét szerette volna kinyújtani a rangos személy felé, véletlenül azonban a gázpedált nyomta meg, így tarolhatta le őt. 

Szerencsére a Mária nem sérült meg az eset során és folytatni tudta az aznapra tervezett programját. Az azonban kétségtelen, hogy nagy fájdalmai lehettek a baleset pillanatában. 

Láttam, mennyire fáj neki, azonnal könnybe lábadt a szeme. Biztosan nagyon fájhat, ha az embert ilyen sebességgel haladva elüti valaki. A rendőrség mindezek után azonnal elbarikádozta és lekísérte a helyszínről.

– nyilatkozta egy szemtanú. 

A rendőrség és a palota is elfogadta az idős férfi magyarázatát az eset kapcsán, így nem tettek további intézkedéseket az ügyben. 

Via

Exit mobile version