Obszcén mennyiségű pénzt kap Robert Downey Jr., hogy visszatérjen a Marvelhez

Á.K. | 2024. Július 31.
A színész a korábbi Marvel filmjeivel már megkeresett nagyjából félmilliárd dollárt, és most olyan összegért tér vissza, ami láttán még a rajongók is csak pislogtak.

A Comic Con egyik óriási bejelentése volt, hogy a magyar származású Robert Downey Jr. visszatér a Marvel mozis világába (MCU). A meglepetést csak fokozta, hogy mindezt nem Vasemberként teszi, hanem a képregényes világ egyik legismertebb gonoszaként, Doctor Doomként. Vele együtt visszatérnek a Bosszúállók-filmek rendezői, a Russo-testvérek is, akik az Avengers: Doomsday és az Avengers: Secret Wars című filmeket dirigálják majd.

Robert Downey Jr. és a Russo-tesók eszelős pénzt kapnak a Marveltől (fotó: Jesse Grant/Getty Images for Disney)

A Deadpool & Rozsomákkal épp diadalt arató Marvel a Pajiba szerint obszcén mennyiségű pénzt költött a korábbi kulcsszereplők visszahozására. A Variety információi szerint a Russo-páros a két filmért 80 millió dollárt, azaz közel 30 milliárd forintot vághat zsebre, és ha a film elér egy bizonyos bevételi szintet, ehhez még további bónuszok jöhetnek.

Robert Downey Jr. pontos fizetését nem ismerték meg, csak az biztos, hogy még a rendezőpárosénál is jóval magasabb (értsd: több mint 100 millió dollár), és a sztár a szerződésében kikötötte, hogy a forgatásokon saját lakókocsi-park (!) és saját testőrség álljon a rendelkezésére, az utazásai során pedig a Marvel biztosítsa számára a magánrepülőt.

Mivel ezek után valószínűleg a többi színész sem lesz szégyenlős, úgy fest, hogy minden idők legdrágább filmjei készülhetnek el. Hogy érzékeltessük az összeg nagyságát: a legtöbb nagy költségvetésű film teljes büdzséje kijönne pusztán Downey Jr. és a Russo-fivérek fizetségéből. Nem csoda, hogy sok rajongó szerint ez a szint már kész őrület.

Exit mobile version