Ifjabb Schobert Norbi elárulta, miért csak tartalékosként lép be a Honvédségbe

F. B. | 2024. Augusztus 09.
Közösségi oldalán jelentette be követőinek Schobert Norbi és Rubint Réka fia, hogy tartalékosként lép be a seregbe, méghozzá egy fontos gondolatra alapozva.

Korábban már mi is hírt adtunk róla, hogy nagyon megérintette ifjabb Schobert Norbit a Magyar Honvédség mottója, így Instagram-oldalán bejelentette, hogy tartalékosként csatlakozik a sereghez. Sokakban adódhatott azonban a kérdés, hogy miért nem ment hivatásos katonának. 

Fotó: TV2

A kérdésre a választ maga Schobert Norbi és Rubint Réka fia is megadta 24 órán át elérhető Instagram-történetében, amelyet a Blikk szúrt ki.

Mivel nem szeretnék ezzel hivatásosan foglalkozni. Ha szükség lenne a tartalékosokra valami oknál fogva, én ott leszek és vállalom a feladatot

– mondta Norbika, majd azt is elárulta, hogy mit szólt mindehhez barátnője: 

Nem örült neki, de megértette!

A 19 éves fiú kiképzése hamarosan meg is kezdődik Szentendrén. 

Be merem vállalni, mert számomra tényleg fontos a hazám. Bár ezt sokan nem így gondolják…

– jelentette ki ifjabb Schobert Norbi, aki tisztában van vele, hogy manapság már nem sokan mennek katonának.

Posztban jelentette be döntését

„A világ sajnos nem lelhet békére a környező konfliktusok miatt, miközben rengeteg család veszíti el otthonát és szeretteit. Én úgy gondolom, hogy az első és legfontosabb dolog megvédeni az országot, ahová születtünk és ahova annyi emlék köt bennünket. Ez egy ember gondolatából sajnos nem tud megvalósulni. Összefogásra van szükség. Pont ezért csatlakozom a Magyar Honvédség tartalékos katonái közé. Nagyon megérintett a Magyar Honvédség mottója: »Szeretem, Megvédem!«. Én is így gondolom.” – magyarázta korábban döntését közösségi oldalán.

Exit mobile version