Még nem akar visszavonulni Cristiano Ronaldo: Ha nem vagyok a csapat hasznára, magamtól félreállok

F. B. | 2024. Szeptember 06.
Az ötszörös aranylabdás focista úgy érzi, még mindig jó formában van, így nem szeretné semmiképpen sem abbahagyni a focizást.

Bár az utóbbi időben rengeteg spekuláció szólt arról, hogy Christiano Ronaldo visszavonulhat, úgy tűnik, a világklasszis focistának esze ágában sincs abbahagyni a sportot, legalábbis addig addig a pontig nem, amíg úgy érzi, hasznára van a csapatának. 

Fotó: Getty Images

Az ötszörös aranylabdás terveit a Now nevű televíziós csatornának adott exkluzív interjújában árulta el. Mint mondta, sem a válogatottól, sem pedig a focitól nem szeretne még búcsúzni. 

Egyelőre nem látom, mikor fejezem be a pályafutásomat, a közeljövőben, vagy csak két-három év múlva. Jelen pillanatban mindennél jobban szeretném segíteni a válogatottat, nemsokára jön a Nemzetek Ligája, és minden vágyam, hogy játszhassak

– mondta a klasszis, aki három nap múlva meg is kapta az újabb behívót Roberto Martínez szövetségi kapitánytól a Horvátország és Skócia elleni NL-mérkőzésre.

„Meg sem fordult a fejemben, hogy visszavonuljak a válogatottól, ez kizárólag a sajtó spekulációja volt. Önök is pontosan tudják, hogy a motivációmmal soha nincs probléma, mindig a következő tornára összpontosítok. Most az a célom, hogy megnyerjük a Nemzetek Ligáját, ugyanis mindig rövid távon gondolkodom. Hogy mi lesz a 2026-os világbajnoksággal? Túl messze van, nem tudom megmondani, az a lényeg, hogy fizikailag rendben vagyok, a formámmal sincs gond, és végtelenül boldog vagyok, hogy itt lehetek a válogatottal” – tette hozzá, majd folytatta: 

„Mindig azért dolgoztam, és ezután is azért dolgozom, hogy a kezdőcsapatba kerüljek, de a szövetségi kapitány döntését sosem vonom kétségbe. Meghatározó játékosnak számítok a nemzeti csapatnál, szerintem a kapitány úr is ekként vélekedik.”

Ha úgy érzem, már nem vagyok a csapat hasznára, magamtól félreállok, mégpedig nyugodt lelkiismerettel. Nem lesz könnyű meghozni a döntést, ám természetesnek érzem, ahogy előttem sokan mások. Elég csak Pepére gondolni, aki kiváló pályafutás után dicsőségesen távozott a válogatottól.

Via

Exit mobile version