Íme az utolsó fotó, ami II. Erzsébetről készült – 2 éve halt meg a királynő

nlc | 2024. Szeptember 08.
"Törékeny volt, de jó hangulatú" – mondta a képet készítő brit fotós.

2022. szeptember 8-án, kereken 2 éve halt meg II. Erzsébet királynő, aki 70 évig és 214 napig ült a brit trónon. A néhai uralkodóról fia, III. Károly is megemlékezett egy fotóval. A képen a mosolygós Erzsébet látható, egy rá nagyon is jellemző pink kosztümben.

II. Erzsébet volt a második leghosszabb ideig regnáló uralkodó a világon, csak XIV. Lajos francia király előzte meg. Az Egyesült Királyság történelmének pedig ő volt a leghosszabb ideig hatalmon lévő monarchája.

Winston Churchill volt az Egyesült Királyság miniszterelnöke, amikor hatalomra került, és 70 év alatt összesen 15 miniszterelnökkel folytatott közös munkát.

Az utolsó fotó is akkor készült róla, amikor felkérte Liz Truss konzervatív politikust, hogy alapítson kormányt. A fénykép a Balmoral Kastélyban készült szeptember 6-án, két nappal a halála előtt. Rendszerint ezek a hivatalos találkozók a Buckingham Palotában zajlottak, ám a királynő ekkor már csak nehezen tudott közlekedni. 

A találkozóról készült fotót Jane Barlow készítette, aki később egy interjúban elmondta, hogy “törékenynek, de jó hangulatúnak” látta az uralkodót.

Az utolsó fotó II. Erzsébetről. (fotó: Profimedia)

Exit mobile version