7 sztár, aki krónikus bőrbetegséggel él

nlc | 2024. Szeptember 13.
A makacs bőrbetegségek a világsztárokat sem kímélik. Többen közülük pedig a nyilvánosság előtt is vállalják, hogy ekcémával, pikkelysömörrel, vagy más bőrproblémával küzdenek.

Reflektorfényben élik az életüket, így velük szemben különösképp elvárás, hogy minden körülmények között a lehető legjobb formájukat mutassák. A krónikus bőrbetegségek azonban őket sem kerülik el és fontosnak tartják, hogy erről a nyilvánosság előtt is beszéljenek. Bőrproblémás világsztárok.

Joey King

Joey King idén júniusban, egy TikTok-videóban beszélt arról először nyilvánosan, hogy periorális dermatitisszel küzd. „Szó szerint fogalmam sincs, mit csináljak vele” – mondta a színésznő, aki antibiotikumos kezelést is kapott a bőrbetegségre. (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images for Vogue)

Hailey Bieber

Hailey Bieber szintén periorális dermatitisszel él 19 éves kora óta. A modell megmutatta azt is, milyen bőrápolási rutinnal veszi fel a harcot a betegség tünetei ellen: a gyulladás kezelésére azelainsav krémet alkalmaz, a baktériumok bőrön való elszaporodása ellen pedig klindamicin antibiotikumot használ. (Fotó: Gotham/GC Images)

Cara Delevingne

Cara Delevingne már korábban is beszélt a pikkelysömöréről, 2022-ben pedig a Met-gálán meg is mutatta a könyökén lévő vörös foltokat. (Fotó: Chris Polk/WWD/Penske Media via Getty Images)

LeAnn Rimes

LeeAnn Rimes-t kétéves korában diagnosztizálták pikkelysömörrel, ám ezt 2020-ig titkolta a nyilvánosság elől. Abban az évben azonban a Psoriasis Világnapja alkalmából megmutatta testét, melyen jól láthatóak voltak a betegség tünetei. (Fotó: Gilbert Carrasquillo/GC Images)

Kim Kardashian

Kim Kardashiannál először 25 éves korában jelentkezett a pikkelysömör, mely azóta a kezelések ellenére időről időre visszatér. (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic)

Jessica Simpson

Jessica Simpson fiatal kora óta küzd az ekcémával, a betegség pedig rosszabbodott, miután 2019-ben megszülte harmadik gyermekét. A színész-énekesnő azóta is rendszeresen kap kezeléseket. (Fotó: Gotham/WireImage)

Kerry Washington

Kerry Washington szintén fiatal kora óta küzd ekcémával, ami miatt különösen odafigyel bőrápolásra. (Fotó: Sean Zanni/WireImage)

via

Exit mobile version