Ittasan karambolozott Latinovits Zoltán, Körtvélyessy Zsolt évek után tálalt ki a részletekről

F. B. | 2024. Október 04.
Nem sokon múlott Latinovits Zoltán élete, mikor autóbalesetet szenvedett évtizedekkel ezelőtt. A kocsiban Körtvélyessy Zsolt is ott ült.

Körtvélyessy Zsolt a hetvenes években szenvedett autóbalesetet Latinovits Zoltánnal. A régmúlt eseményeit a FIXTV YouTube-műsorában részletezte a Jászai Mari-díjas színész, aki később a Blikk-kel is megosztotta a történetet. 

Fotó: Schumy Csaba

„Sokat szórakoztunk együtt Zolival, akit többször nekem kellett megvédenem, mert ő hajlamos volt kekeckedni és rossz emberekbe belekötni. Én meg akkoriban egy elég erős fiú voltam, így amikor együtt voltunk, őt sem merték bántani” – kezdett bele az események részletezésébe Körtvélyessy Zsolt, aki Latinovits Zoltánnal egy bárban való iszogatást követően autóba ült, majd egy fának csapódtak.

„Azon az éjszakán egy bárban futottam össze Zolival… A teraszon ült, és mondta nekem, hogy nem akarják kiszolgálni, mire megnyugtattam, hogy ne aggódjon, lemegyek és hozok valamit neki. Mivel én jóban voltam a tulajjal, így gond nélkül kiadták az italokat, majd visszamentem a Zolihoz és ittunk” – mondta. 

„Azt tudni kell arról az éjszakáról, hogy a Zoli nagyon zaklatott volt, mivel a Kékfény egyik riportere a nevelőapja után nyomozott, ő pedig mindenképpen meg akarta találni ezt az újságírót, hogy elbeszélgessen vele. Tehát ilyen űzött és ittas állapotban ült be a volán mögé, s már épp indultunk volna, amikor megjelent a Kovács Karcsi bácsi, aki egy tündéri öreg színész volt, és ő is velünk akart tartani. Én hátra ültem Zoli mögé, Karcsi bácsi pedig az anyósülésre, így indultunk el hármasban” – emlékezett vissza a művész, aki bár egy korábbi súlyos autóbalesete miatt nem szívesen ült az ittas sofőr mögé, az alkohol és a hangulat elhomályosította ítélőképességét.

Elindultunk és egy darabig minden rendben ment, ám a BAH-csomópontnál Zoli nem tudta bevenni az éles kanyart, így nekicsapódtunk egy fának.

„Az ütközést követően azonnal kiugrottam a kocsiból, majd elkezdtem tapogatni a combomat, hogy nem tört-e el. Karcsi bácsi szintén kikászálódott az ülésről és magában zsörtölődött, hogy kiszakadt a nadrágja, amit Jávor Palival együtt vásárolt. Ahogy ott álltunk a kocsi mellett, ránéztem Karcsi bácsira, majd mondtam neki, hogy nagy a baj, Zoli meg sem moccan, továbbra is az autóban ült, arccal a kormányra borulva” – folytatta tovább a döbbenetes események részletezését, majd hozzátette:

Lefektették Zolit az autó mellé, de meg sem mozdult, mire odament Karcsi bácsi és erélyesen rászólt, hogy Zoli, keljen fel, magyarok vagyunk! Erre Zoli elmosolyodott, mi meg megnyugodtunk, hogy életben van.

Bár a legendás színész egy kartöréssel megúszta az esetet, az nem maradhatott következmények nélkül: 

„A baleset után rendőrségi feljelentés lett az ügyből, és még tanúskodnom is kellett Zoli mellett, akit végül persze alaposan megbüntettek, illetve talán még a jogosítványát is bevonták, de ebben már nem vagyok biztos” – tette hozzá a színész.

Exit mobile version