nlc.hu
Sztárok

Körtvélyessy Zsolt fiatalon

Láttad már Körtvélyessy Zsoltot fiatalon? Most fogod!

Több mint fél évszázaddal ezelőtti fotókat mutatunk a Jászai Mari-díjas színészről.
Körtvélyessy Zsolt

Körtvélyessy Zsolt 1969-ben szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ezt követően több vidéki társulatban, így a kecskeméti Katona József Színházban, a Békés Megyei Jókai Színházban, a szolnoki Szigligeti Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban és a Miskolci Nemzeti Színházban is játszott, 1989-ben aztán Budapestre, a Nemzeti (később Pesti Magyar) Színház társulatához szerződött. Színpadi szerepei mellett már 19 éves korától filmezett is, olyan klasszikusokban volt látható kisebb vagy épp nagyobb szerepekben, mint a Fűre lépni szabad, a Szerelmes biciklisták, az Égi bárány vagy a 141 perc a befejezetlen mondatból. Minden korábbinál szélesebb körű ismertségre azonban a Barátok köztnek köszönhetően tett szert:  Hoffer József szerepében a sorozat alapcsapatának tagja volt, 2004-ig összesen 853 epizódban tűnt fel.

A széria indulásakor a színész 57 éves volt, így akik elsősorban ebből a produkcióból emlékeznek rá, talán nem is tudják, hogyan nézhetett ki húszas-harmincas éveiben. Az ő kedvükért kerestünk elő néhány ritkán látható, több mint fél évszázaddal ezelőtti fotót a művészről,  ’60-as, ’70-es évekbeli filmszerepeiből:

Körtvélyessy Zsolt
Megnézem
Összes kép (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top