nlc.hu
Sztárok

Barátok közt színészei - akkor és most

Mi lett a Barátok közt színészeivel?

Jó pár hónap eltelt, mióta nem láthatjuk a Barátok közt szereplőit hétköznaponként a képernyőn. Bár a színészek nagyon hiányolják a megszokott csapatot, már lezárták a múltat. Utánajártunk, hogy kivel mi történt az elmúlt időszakban.

Mérai Kata nemrégiben elkezdett angolul tanulni, ami kitölti a hétköznapjait. „Régóta zavart, hogy nem beszéltem angolul, manapság pedig ez egy nagyon fontos dolog. A kisfiam is angol szakra jár, nulladik évfolyamos. Ezért is döntöttem úgy, hogy beiratkozom egy intenzív oktatásra. Most napi öt órában tanulok angolul, ami nagyon kemény, de kifejezetten élvezem. Ezen kívül pedig hétvégente oktatok egy magániskolában önismeretet és kommunikációt, 16-20 éveseknek. A tanítás számomra nagyon fontos, régóta dolgozom coachként, és szeretném is ezt a vonalat továbbvinni. Nemrég sportolókkal is elkezdtem foglalkozni, kialakítottam egy új technikát, amit szeretnék folytatni. Csoportos tréningeket is tartok, de bízom benne, hogy a sportvonal egy jó irány lesz számomra.”

Mérai Kata intenzív angol tanfolyamra jár (Fotó: Mérai Kata)

Mérai Kata intenzív angol tanfolyamra jár (Fotó: Mérai Kata)

Kata sokat beszél régi kollégáival is. „Gyebnár Csekkával nagyon jóban vagyunk, közös videókat is készítünk a közösségi oldalainkra, illetve sok más kollégával is szoktunk időnként üzenetet váltani. Jó kis brigád voltunk, az biztos.”

Kata kisfia, Bálint már kamaszodik, de a színésznő nagyon jól viseli ezt az időszakot. „Próbálok barátként közelíteni, és néha együtt nevetünk néhány szituáción. Szerintem Bálint egy nagyon jó gyerek, humorral pedig mindent jól meg lehet oldani. Nagyon jól tanul, büszke vagyok rá, ráadásul teniszezik is, ami óriási öröm számára.”

Tihanyi-Tóth Csaba a színészi pályán maradt, feleségével együtt operett-fellépésekkel járják az országot. „Azt kell mondanom, hogy van élet a Barátok közt után is – kezdi a színész. – Bár nagyon hiányoznak a kollégák, a csapat, a jó hangulat, és büszke vagyok rá, hogy én voltam az egyedüli, aki huszonhárom évig szünet nélkül szerepeltem a sorozatban, mégis megy tovább az élet. Lezártam ezt az életszakaszt, és nagyobb hangsúlyt kaptak az életemben a saját társulatom dolgai. A Tihanyi Vándorszínpad töretlenül halad előre, tavaly is sok fellépésünk volt és idén is szinte tele van a naptárunk. Anyukám és apukám diktálja az iramot, ők a menedzsereink, ők kötik a szerződéseket és alakítják ki a társulat határidőnaptárát. A feleségemmel, Ritával nagyon élvezzük a közös munkát, ez egy igazi családi vállalkozás.”

Szenes Iván dalait dolgozták fel (Fotó: Csányi Pista)

Szenes Iván dalait dolgozták fel (Fotó: Csányi Pista)

Csaba kisfia, a tízéves Nimród is elkezdett nyitni a színházi világ felé. „Fejest ugrott a színházi tanulmányokba, most már a Földessy Margit Színitanodába jár. Még nem biztos, hogy ezt a pályát fogja választani, mindenesetre nagyon büszke vagyok rá.”

A színésznek számtalan terve van a jövőre nézve is, már most nyitott új irányok felé. „Az operett és a magyar nóták után a könnyűzene felé is elindultunk. Szenes Iván dalait feldolgoztuk, főleg zenekaros műsoraink vannak. Többek között a Nem csak a húszéveseké a világ, a Hosszú forró nyár, a Kislány a zongoránál, vagy az Isten veled, édes Piroskám című slágereket énekeljük és szórakoztatjuk vele a közönséget. De nem feledkezem meg a sorozatokról sem, ha lesz majd lehetőség, szívesen visszamennék forgatni filmeket, napi sorozatokat, de ez egyelőre a jövő zenéje.”

Bátyai Évinek most is a színjátszás élete. „Úgy tűnik, kezd éledni a színházi világ, egyre több a munkánk, és mivel a Covid miatt sokan betegek, ezért nem egyszer kellett öt nap alatt főszerepet tanulnom, vagy egy kisebb szerepbe beugrani egy nap alatt – mondja a színésznő. – Nagyon élvezem a munkámat, nekem a színpad mindig is a szívem csücske lesz. Jó lenne majd sorozatban is szerepelni, de a színházban is tökéletesen érzem magam. Sokszor találkozom a régi kollégákkal egy-egy darab kapcsán. Nagyon hiányzik a társaság, jó kis csapat voltunk.”

Évi nemrég elkezdett futni és komoly tervei vannak a nyárra is. „A gyerekek születése után abbahagytam a mozgást, nemrég azonban újrakezdtem. Napi szinten futok és alig várom a nyarat, hogy újra SUP-ozhassak. Van egy deszkám és komolyabb terveim is vannak ebben a sportban. Szeretném elsajátítani az összes technikát és később versenyeznék is. De ugyanígy az atlétikát is szeretném versenyszinten űzni, nagyon érdekel például az akadályfutás.”

Bátyai Éva

A SUP az egyik nagy szerelem (Fotó: Bátyai Éva Instagram)

Évinek két kisfia van, Benedek négy és fél, Ákos nyolcéves. „Mindketten nyitottak a sportok felé, aminek kifejezetten örülök. A nagyfiam versenyszerűen teniszezik, heti három edzése van, de focizik is. A kicsi is hasonlóan nyitott minden mozgásformára, és még jól is énekel.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top