nlc.hu
Sztárok

Barátok közt szereplői akkor és most

Emlékszel, hogy néztek ki a Barátok közt főszereplői az induló részben? Mutatjuk!

Vili bácsi, Nóra, az alvilági figura, Zsolt, és a nagy hajú pernahajder, Laci. Ilyenek voltak a Barátok közt szereplői a sorozat indulásakor.

Még gombócból is sok a 22, hát még évből. Pedig ennyi idő telt el, amióta megy az ország egykor legnézettebb sorozata, a Barátok közt. Szinte nincs az országban olyan generáció, akinek ne lenne valamilyen emlékképe a sorozatból, vagy valamelyik szereplőről. Ez azonban a következő nyártól változni fog, hiszen ahogy azt mi is megírtuk, az RTL Klub úgy döntött, leállítja a több mint két évtizede tartó napi sorozata forgatását. Az okok az anyagiakban keresendők: egyszerűen már nem jövedelmező a csatorna számára.

A hírek szerint ugyanis az 1998-ban indult Barátok közt hiába ünnepelte nyáron a tízezredik epizódját, egyre rosszabb nézettségi adatokat produkált. Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, Kolosi Péter egy rövid interjúban azt is elmondta, hogy a sorozat a fénykorában 70 százalékos közönségarányra is képes volt. De ezek az idők elmúltak, ma már egyre kevesebben kíváncsiak Laci: Iza és a több szereplő napi történéseire. Ez valahol érthető, sőt, várható is volt, hiszen egyszer minden sikeres produkció elfárad, elavul, és legyünk őszinték, a Barátok közt már nem is tudta felvenni a versenyt a mai jobbnál jobb sorozatokkal.

A sorozat írói elvileg már meg is kapták az ukázt, hogy kezdjék elvarrni a történetszálakat, lehetőleg úgy, hogy a széria méltó befejezést kapjon.  A hírek szerint december végéig befejeződhet az új részek írása, tavasszal a forgatásoknak is vége szakad, a nyáron pedig elköszönhetnek a nézők a Mátyás király tér lakóitól.

Persze ez nem jelenti azt, hogy nincs egy kemény mag,  akiknek a mindennapi rutint jelentette, hogy a mai napig leültek a TV elé, ölükben a vacsorával vagy a nasival, és megnézték, hogy mi történik a Mátyás téri lakókkal. A szériában persze folyamatosan voltak cserélődések, már ami a szereplőket illeti, de még 2020-ban is vannak olyan karakterek, akiket anno láthattunk az első részben.

Visszamentünk az időben, hogy megnézzük, milyenek voltak a szereplők 22 évvel ezelőtt, és ahhoz képest mennyit változtak az idők során. Nosztalgiázzunk egy kicsit, de a fotók előtt pillantsunk bele az első részbe:

 

A hányatott sorsú ügyvédnő

Vargai Izabella játszotta és játssza a napig az ügyvéd Dr. Balogh Nórát, aki állami gondozottként nőtt fel, és kemény munka árán, a klasszikus sztereotípiák ellenére sikeres jövőt futott be. Ő így nézett ki 1998-ban és most. 

Varga Iza akkor és most

Varga Iza akkor és most (Fotó: Barátok közt/RTL)

A cuki Vili bácsi

Várkonyi András októbertől mehetett vissza forgatni – addig a koronavírus-járvány miatt nem dolgozhatott. Ő a mindenki számára kedvelt Vili bácsit játssza, aki a pletykás Magdi anyus férjeként vált ismertté, és aki egy kicsit a papucsférj megtestesítője is. Novemberben a forgatáson tesztelték rutinból, mármint a színészt és nem Vili bácsit a filmben, itt derült ki, hogy elkapta a vírust. Már jól van. 

 

Sűrű hajú Laci

Tihanyi Tóth Csaba alakítja Novák Lászlót, aki leginkább a nőügyeiről vált híressé. A sorozat első epizódjaiban éppen szakított a barátnőjével, és biztosra vette, hogy egykori kedveséhez, Juhász Gabihoz beköltözhet. Gabi előbb ellenkezett, majd végül mégis befogadta Lacit, és aztán még közös gyereket is elkezdtek tervezni. Eközben a házba költözött Laci fia, Csaba, és volt felesége, Éva, aki egy fodrászatot üzemeltetett a Rózsa Bisztró mellett. Laci minden lében kanál lévén alvilági ügyekbe is belekeveredett, így Bartha Zsolt és emberei felkeresték, így került Zsolt a történetbe.

Zsolt, a rosszfiú

El is érkeztünk Rékasi Károly, alias Bartha Zsolthoz, aki, ahogy azt fentebb is írtuk, alvilági figuraként került a sorozatba. A szerepe szerint hajlik jobbra és balra, még az ellenségéhez is odadörgölőzik, ha az érdekei úgy kívánják.  Képes kikapcsolni az érzéseit, hideg logikával és számítással dönteni. Dühkitörései miatt dühkezelő tanfolyamra is járt, és az évadok során többször meggyűlt már a dolga a törvénnyel. Nórával rokonlelkek, felemás barátság köti őket össze, no meg gyermekeik, akik egy párt alkotnak.

A rossz fiú: Bartha Zsolt a korai részekben
Megnézem
Összes kép (2)

Kiemelt kép: RTL Klub

Még több jó sorozat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top