Balla Eszter: Minden este úgy megyek a színpadra, hogy Tompos Kátya emlékének játszom

F. B. | 2024. Október 14.
A színésznőt bár meglepte, hogy őt választották Eliza szerepére, igyekszik mindent beleadva játszani a darabot, Kátya emlékére.

Balla Eszter alakítja Elizát a Centrál Színház My Fair Ladyjében, azt a szerepet, amelyben sokáig Tompos Kátyát láthatták a nézők. A színésznő most arról vallott, hogy bár most övé a szerep, a mai napig nem teljesen tekinti sajátjának, hiszen ez Tompos Kátyáé, “neki készült”.

Fotó: Olajos Piroska

A színésznő a szerepről alkotott gondolatait a WMN-nek árulta el, majd többek között mesélt arról, hogy milyen új kihívások érik a karrierjében az utóbbi időszakban. Mint kiderült, mind a karrierjében, mind pedig a magánéletében új korszak kezdődött számára: húsz év után ismét társulati tag lett, számos darabban játszik, díjat nyert, mindemellett pedig három gyermeket nevel.

Eliza szerepe kapcsán pedig megkerülhetetlenül szóba jött Tompos Kátya is. A musical az elmúlt évek egyik legnagyobb színházi sikere lett, amelyhez minden kétséget kizáróan a színésznő alakja is hozzájárult. Eszter nem tagadja, meglepte, hogy őt választották a szerepre, ugyanis  “negyven év felett ezt a szerepet nem igazán szokták kiosztani”. Ugyanakkor tudja, hogy egy nagyon sajátos helyzet állt fent a szerep kapcsán, hiszen Tompos Kátya betegsége, illetve Ágoston Kati várandóssága is közrejátszott benne.

A mai napig nem is tekintem teljesen sajátomnak, akkor sem, ha közel áll a szívemhez: ez a szerep Kátyáé, neki készült, az ő ruháiban lépek színpadra. Minden este úgy megyek fel, hogy az ő emlékének játszom

– fogalmazott a színésznő, aki egyébként 20 évvel ezelőtt Kaposváron már játszotta ezt a szerepet.

Exit mobile version