Hatalmasat csalódott Hosszú Katinkában Shane Tusup: „Elfelejtetted, honnan jöttél”

Vad Rózsa | 2024. Október 17.
Shane Tusup szerint a statisztika azt bizonyítja, hogy Hosszú Katinkának a fejébe szállt a siker.

Hosszú Katinka mostanában inkább az anyaságával, semmint sportkarrierjével kapcsolatban szokott magáról hallgatni, ám az úszónő korábbi edzője és férje, Shane Tusup most utóbbival kapcsolatban tett ki egy epés hangú bejegyzést az Instájára. Az edző, aki ma már Nagy Viktória Zoé fitnessz-modell férje, az alábbiakat írta:

“Tények. Katinka, való igaz egyéni sportoló voltál, de egyetlen sikeres ember sem ért el semmit egyedül. Tudom, és a tények is bizonyítják, hogy

hatalmas hatással voltam és kulcsszerepet játszottam

a csapatunk sikerében. Egyedül én vagyok az, aki megkérdőjelezhetetlenül felelős az edzésmódszertan kialakításáért. Használhatod a platformodat arra, hogy elismerést szerezz, és azt állítsd, hogy mélyen érted a koncepciót, de az utólagos teljesítményeid a bizonyítékok rá, hogy az üres szavak nem vezetnek eredményre.
Fájdalmas volt látni, ahogy mindaz, amit felépítettem lángba borult és

egyetlen dolog maradt meg: egy nagy száj.

Évekig hallgattam a csapatunk iránti tiszteletből. Teljes mértékben hiszem, és nyíltan kijelentem, hogy nélküled nem lettem volna képes ilyen eredményeket elérni, de ugyanez igaz rád is. Az én ötleteim és elmém nélkül ezek az eredmények nem születhettek volna meg. Hatalmas csalódást kelt, hogy a siker a fejedbe szállt.

Elfelejtetted, honnan jöttél.

Mindezen eredmények után azok közül, akik segítettek megvalósítani életed gyermekkori álmát, hirtelen már senki sem része a történetednek…” – írta.

Az úszást egy sérülés miatt fiatalon abbahagyó, kaliforniai születésű Shane Tusup a londoni olimpia után vette át Hosszú Katinka felkészítését, 2012 végétől a Vasasnál edzve. 2013-ban 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben a sportújságírók az év edzőjének választották. 2016-ban, Rióban három számban nyertek olimpiai bajnoki címet, év végén a

Nemzetközi Úszószövetség az év női úszóedzőjének választotta.

A 2017-es budapesti világbajnokságon Hosszú kétszeres világbajnok lett. 2018 májusában hivatalosan is bejelentették, hogy szakmai-magánéleti kapcsolatuk véget ért, Hosszú innentől már nem Tusuppal folytatta a felkészülést Tokióra.

Exit mobile version