Összeszedtünk 5 olyan receptet, amelyek antioxidánstartalma felvértezi immunrendszerünket a mínuszokban is!
Narancsos őrület
Hozzávalók:
• 2 csésze fagyasztott mangó feldarabolva
• 1 csésze reszelt sárgarépa
• 2 csésze fagyasztott őszibarack felszeletelve
• 2 csésze görög joghurt
• 1 csésze narancslé
• 1 csésze ananász felszeletelve
• negyed csésze méz
• 1 banán felszeletelve
Elkészítés:
Tedd a mangódarabokat, az őszibarackszeleteket, a joghurtot, a sárgarépát, a narancslevet, az ananászdarabokat, a mézet és a banánt be a turmixgépbe, és turmixold addig, míg egészen sima állagú lesz. Gazdag összetétel, és legalább ilyen sokoldalúság jellemezi ezt a szuperkoktélt immunerősítés téren.
Csodatévő kale, vagyis fodros káposzta
Hozzávalók:
•1 szeletelt banán
•1 csésze fodros kel megtisztítva
•1 csészényi kockára vágott alma
•2 citrom kifacsart leve
•1 csészényi zeller
•1 evőkanál méz
Elkészítés:
Helyezd a banánt, a fodros kelt, az almát, a citromlevet, a zellert és a mézet a turmixgépbe, és turmixold simára. Bombabiztos összetétel, aminek a citrom ad kellő frissességet!
Kókusztejes finomság
Hozzávalók:
• negyed csészényi selyemtofu
• 3 feldarabolt kivi
• 1 feldarabolt banán
• 1 csésze 100 százalékos narancslé
• 1 csésze kókusztej
Tegyük a selyemtofut, a kivit, a banánt, a narancslét és a kókusztejet a turmixgépbe, és máris kezdődhet a simára turmixolás! Trópusi ízvilágú, a selyemtofunak hála selymes állagú, krémes és egészséges finomság.
A zöld színű óriás
Hozzávalók:
• másfél csészényi megtisztított kale
• fél csésze bébispenót apróra vágva
• fél csésze fagyasztott áfonya
• 1 csésze 100 százalékos almalé
• 1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér
• 1 teáskanálnyi juharszirup
Elkészítés:
A fodros kelt, a bébispenótot, az áfonyát, az almalevet, a gyombért és a juharszirupot helyezzük a turmixgépbe, majd turmixoljuk, míg egészen sima lesz. Az édes almalé szépen megszelídíti a kale ízét, az imminerősítő koktél lecsengését pedig a gyömbéríz dominálja.
Zabpelyhes ínyencség
Hozzávalók:
• 2 csésze zabpehely
• másfél csésze szeletelt eper
• 1 evőkanál mandulavaj
• 1 teáskanál méz
Elkészítés:
Állítsuk magas fokozatra a gépet, majd a zabpelyhet, a szeletelt epret, a mandulavajat és a mézet turmixoljuk össze, néha meg-megállítva a gépet, és újraindítva, hogy a leülepedett nagyobb darabokkal is könnyen megbirkózzon.