5 érv, amiért jobban szeretünk tusolni, mint fürdeni

nlc | 2015. Október 03.
Az egyiptomi nők egykor naponta vettek szépítő fürdőt, azonban napjainkra egyre kevesebben szavaznak a tisztálkodás ezen hosszú, lazító formájára. Megnéztük, mi szól a konkurens, azaz a zuhanyozás mellett.

Idő

Tény, hogy a 21. századra az idő az egyik legnagyobb érték. Azoknak, akiknek egy vagy több reggeliért síró pici, netán a késést kicsit sem toleráló főnök gazdagítja mindennapjait, érthető módon luxus a fürdő. Napi félórán át, vagy akár hosszabb ideig történő lazítás, olvasgatás a kádban, kontra gyors, de alapos zuhany? Az átlagembernek a “kádwellness” nem éppen napi rutin, így nem csoda, hogy egyre többen a zuhanyozást választják.

Tisztaság

Végeredmény tekintetében a zuhany sokak számára a népszerűbb választás. Folyó vízzel távolíthatjuk el a “város porát” vagy az éjszakai izzadás nyomait testünkről, úgy, hogy a jótékony vízsugárnak köszönhetően a nem kívánt piszok szinte azonnal eltűnik a lefolyóban. A szappant, a tusfürdőt, sőt a bőrradírt is gyorsan, alaposan és kíméletesen moshatjuk le a finoman permetező zuhanyrózsa segítségével.

Praktikum

Egy zuhanykabinban álló helyzetben, gyorsan, hatékonyan és precízen tudod tisztítani, mosni magad. Nincsenek olyan térbeli korlátaid, mint egy kádban fekve, netán ülve, így könnyebben eljutsz a mosdószivaccsal olyan testtájakra is, ahová a kádban néha csak kék folt árán sikerülhet.

Bőrszárazság

A hosszú, meleg fürdő egyik legnagyobb átka, hogy szárítja a bőrt. Amennyiben a bőrünk megfelelő állaga kiemelt szempont a tisztálkodásnál, a zuhany lesz a mi műfajunk. Egy váltózuhannyal ráadásul tovább fokozhatjuk a bőr rugalmasságát, feszességét, míg egy meleg kádfürdő során számítanunk kell arra, hogy a bőrünkből sokkal gyorsabban oldódik ki a zsír és a víz.

Frissesség

Egy igazi, frissítő zuhany 5–15 perc lehet, attól függően, hogy milyen extrákat (szőrtelenítés, hajmosás, dörzskesztyűzés stb.) zsúfolunk bele. A forró, hosszú fürdőkkel ellentétben tényleg frissít, ráadásul felpezsdíti a vérkeringésünket és feszesebbé teszi a kötőszöveteinket. Konkurense, a kádfürdő, bár tény, hogy nyugtatóan hat, de el is ernyeszt. Nem csak minket, kötőszöveteinket is.

 

 

Exit mobile version