Így válassz az alakodhoz illő télikabátot

nlc | 2015. November 29.
Télen, kabátba bújva jóval kevesebbet mutathatunk meg alkatunkból, ám ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy mindegy, mit veszünk magunkra. Egy jól eltalált szabású télikabát kiemeli a testünk előnyös tulajdonságait, és eltereli a figyelmet azokról a pontokról, amiket jobb takarásban hagyni. Egyszóval nem csak az aktuális trendeket érdemes szem előtt tartani, amikor kabátot veszünk, hanem jó, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy a mi alakunkon mi mutat jól. Ebben segítünk most.

Alapvetően négy női alaktípust különböztethetünk meg egymástól aszerint, hogy a test alsó és felső része valamint a derék méreteiben hogyan aránylik egymáshoz. A különböző arányokon más és más szabású ruhák mutatnak előnyösen – ezért hiába tetszik meg a próbababán egy kabát, mielőtt megvesszük, hideg fejjel azt is mérlegeljük, hogy az vajon ideális-e a mi alkatunkra. Lássuk most, kire milyen kabát passzol a legjobban!

Alma
Az alma (vagy fordított háromszög) alkatú nők felsőteste erőteljes: széles vállak, nagy keblek és keskeny csípő jellemzik. Erre a sportos alakra az úgynevezett A-line (vagyis az A betűre hasonlító szabású) kabátok illenek legjobban.

Ezeknek a felső része testre simul, míg deréktól lefelé szélesedik. Fontos, hogy az “alma hölgyek” kabátjának felső részén ne legyen semmilyen hangsúlyosabb díszítőelem – például széles gallérok, nagy gombok, mert ezek még jobban kihangsúlyozzák a felsőtestet, és aránytalanná teszik a megjelenést.

Körte
A nőies, széles csípők és a lágyabb, keskenyebb felsőtest együtt a nőknél egy körte kontúrjára emlékeztet – ezért is neveik így ezt a testalkatot. Az ilyen nőknek az alma alkattal éppen ellentétes elvek szerint érdemes öltözködniük: nekik minden olyan ruhadarab jól áll, ami a figyelmet a deréktól felfelé tereli.

Ha kabátról van szó, akkor nekik előnyösen állnak az olyan darabok, amiknek nagy, erőteljes gallérjuk van, a vállak tömöttek, esetleg vállpánt is található a kabáton. Jól mutatnak a nagy zsebek és dekoratív, nagyméretű gombsor is, ami egészen a nyakig felszalad a kabát mindkét két oldalán.

Téglalap
Azok a nők, akinek a válla, dereka és csípője nagyjából egy síkba esik a téglalap kategóriába tartoznak.

Nekik mind az alsóbb régiókban mind a felsőkben egy kis plusz optikai tuning tesz jót, azért olyan kabátot válasszanak, amelyek deréktól lefelé elállnak a test vonalától, felfelé pedig hangsúlyos válltöméssel, gallérral vagy gombsorral erősítenek rá a test természetes kontúrjaira.

Homokóra
Sokan a homokóra alkatot tartják a ideálisnak a nők esetében: az ilyen hölgyek vállai egy árnyalattal keskenyebbek csak a csípőnél, mellük jól fejlett, deréktájban pedig kifejezetten karcsúak. A csípő és a fenék szintén kerekded, erős, így a test körvonala valóban egy homokórához hasonlít.

Ilyen alkaton a legcsinosabban azok a kabátok állnak, amelyek derékban egy övvel összehúzhatók, csípővonalban egy árnyalatnyit elállnak a test vonalától, a felső részükön pedig mértéktartó részletek találhatók: közepes hajtókák, nem túl hangsúlyos gombsor például. Fontos, hogy a kabátnak se az alsó se a felső része ne legyen hangsúlyosabb a másiknál, és a figyelem deréktájra terelődjön. A homokóra típusú nőknek jól áll még az A-line kabát is.

 

Még több kabát az NLCafén: 

Exit mobile version