Két legendás divatház is dobta a szőrmét

nlc | 2017. December 31.
Az állatvédő aktivisták hatása a legnagyobb divatházakat is elérte: Michael Kors és Jimmy Choo sem fog többé szőrmét használni!

2017-ben már egyáltalán nem menő a szőrme, mert annál most már sokkal vagányabb dolog lett szeretni az állatokat és tiszteletben tartani a jogaikat. Ami először csak néhány állatvédő vörös festékes akciójaként indult, az mára általánosan elfogadott norma lett, ezt jól igazolja az is, hogy egyre több divatmárka szakít a szőrmével és más állati eredetű anyagokkal.

Legújabban két óriás, Jimmy Choo és Michael Kors is bejelentette, hogy többé nem dolgoznak szőrmével,  helyette – például Stella McCartney példáját követve – inkább alternatív anyagokat használnak majd, mint mondjuk a vegán bőr.

A Michael Kors (amihez egyébként most már a Jimmy Choo is tartozik) a nyilatkozatában azt írta, hogy a textilipar technológiai fejlődésének köszönhetően már állati eredetű szőrme felhasználása nélkül is tudnak luxusminőségű anyagokat gyártani, így végre ők is az állatvédelem mellé állhatnak.

Metro

Exit mobile version