Trend

Nem használ többé állati szőrmét a Prada

Újabb luxusdivatház száműzi kínálatából az állati szőrmét.

A Prada száműzi kínálatából az állati szőrmét. A luxusdivatház szerdai Twitter-bejegyzése szerint az állati szőrme használatának tilalma a 2020-as tavaszi-nyári női kollekciótól lép érvénybe. A még raktáron lévő szőrmés termékek értékesítését tovább folytatják.

A Prada, a Miu Miu, a Church’s és a Car Shoes márkákat magába foglaló Prada-csoport ezzel csatlakozott a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) nevű csoportosuláshoz, amely az állatok jogaiért és az állati szőrme divatiparbeli helyettesíthetőségéért küzd.

Szőrmementes lesz a Prada (Getty Images)

„Az innovatív anyagokra koncentrálás lehetőséget nyit a cégnek arra, hogy kiszélesítse a kreatív tervezés határait, miközben kielégíti az etikus termékek iránti keresletet” – fogalmazott közleményében Miuccia Prada vezető tervező.

Az elmúlt, nagyjából két évben vezető divatházak és tervezők sorra jelentették be, hogy lemondanak az állati szőrme használatáról. Így tett a Chanel, Diane von Furstenberg, John Galliano, Donna Karan, a Versace , a Burberry, Michael Kors, a Gucci és Giorgio Armani is.

Számos luxusmárka azonban már sokkal hamarabb meglépte ugyanezt. Tommy Hilfiger és Vivienne Westwood 2007,  míg Ralph Lauren 2006 óta nem használ állati szőrmét, a Calvin Klein kollekciói pedig már 1994 óta szőrmementesek.

Stella McCarney divatháza 2001-es alapítása óta az etikus divat mellett áll ki, sosem használt sem valódi szőrmét, sem tollat vagy bőrt a kollekcióihoz. 

„A szőrme a legszükségtelenebb dolog a világon. Ezeket az állatokat nem eszik meg, még ha meg is próbálnak úgy tenni, mintha a szőrmeipar termékei melléktermékek lennének. Ezeket az állatokat azért tenyésztik, hogy kabát legyen belőlük” – hangsúlyozta Stella McCartney.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top