A legunalmasabb ételt is fel lehet dobni egy csipetnyi fűszerrel, megfelelő ízesítéssel. Tudják ezt jól főleg a Közel-Keleten és Indiában, ahol bőkezűen bánnak a szárított, morzsolt fűszerekkel, ha főzésről van szó. Azt viszont, hogy szuper arcpakolásokat, kencéket is lehet készíteni belőlük, nem gondoltuk volna. Pedig úgy néz ki, van természetes megoldás a ráncokra vagy akár a zsíros arcbőrre is. Nézzük!
Ragyogó arcbőr
Már Kleopátra szépségtitkai között is szerepelt a fekete kömény, ami esszenciális zsírsavakban (Omega3 és 6), vitaminokban és nyomelemekben gazdag. Ahhoz hogy ragyogóbb arcbőrünk legyen, pár csepp köményolajat keverjünk el mézzel, és kenjük be vele bőrünket, majd hagyjuk hatni 5-10 percig. Langyos vízzel öblítsük le.
Ráncok ellen, a rugalmasabb arcbőrért
Használjunk jamaicai szegfűborsot, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz A-, B6- és C-vitamint, ami elősegíti a kollagén termelődését, feltöltve a ráncokat. Őrölt formában keverjünk egy keveset a hidratáló arckrémbe, és így kenjük fel. Rövid ideig hagyjuk magunkon, az irritáció elkerülése érdekében.
A telt ajkakért
Keverjünk a kakaóvajas krémbe chiliport, vagy fahéjat, és így vigyük fel ajkainkra. Pár perc után már látható is az eredmény, hiszen ezek a fűszerek helyi vérbőséget okoznak.