Crawford, Evangelista, Schiffer és a többiek! – Így néznek ki ma a 90-es évek szupermodelljei

nlc | 2020. Július 03.
A 90-es évek leghíresebb szupermodelljei óriási hatást gyakoroltak a divatra, igazi ikonok voltak. De mi történt velük azóta, és mennyit változtak? Mutatjuk.

Az Instagramnak köszönhetően ma már szinte bárkiből lehet influenszer és modell, de alig 20 évvel ezelőtt még sokkal zártabb és exkluzívabb volt a modellek világa. A 90-es években néhány szerencsés szépség uralta a címlapokat, a kifutókat és a reklámokat. A szupermodellek elképesztő összegekért dolgoztak, és mindenki ismerte őket. Ikonok voltak, meghatározták az évtized divatját, és ma is ők jelentik a hivatkozási alapot.

Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Christy Turlington, Kate Moss és Linda Evangelista – ők hatan voltak a leghíresebbek, akiket csak Big Six néven emlegetnek. Megmutatjuk, hogyan néztek ki karrierjük csúcsán, és mennyit változtak az elmúlt években. Akkor és most

cindy crawford

Az amerikai <a href="https://nlc.hu/eletmod/20200131/cindy-crawford-cimlap-modell/">Cindy Crawford</a> a 80-as évek végére már elismert modell volt, de 1990-ben a brit Vogue címlapja, egy évvel később pedig az Oscar-gálán viselt káprázatos vörös Versace-ruha – volt férje, Richard Gere oldalán – a divatikonok közé emelte. Ma már 54 éves, és bár néha még modellkedik, ezt a szerepet lánya, Kaia Gerber viszi tovább, aki saját jogán lett az egyik legkeresettebb modell. (Fotó: Wikipedia; Instagram)

Claudia Schiffer

A német Claudia Schiffert 17 évesen fedezték fel egy düsseldorfi szórakozóhelyen, majd New York-ba költözött. Pályafutása alatt több mint ezerszer szerepelt a címlapon, ami Guiness-rekord. Három gyerek után, 49 évesen még mindig bomba formában van, tavaly ezt azzal bizonyította, hogy meztelenül pózolt az olasz Vogue címlapján – 25 évvel azután, hogy először szerepelt a neves magazin nyitóoldalán. (Fotó: Wikipedia; Instagram)

naomi campbell

A brit <a href="https://nlc.hu/trend/20200522/naomi-campbell-50-eves/">Naomi Campbellt 15 évesen fedezték fel</a> balettozás közben, majd karrierjével több falat is ledöntött a divatvilágban: több magazin címlapján ő volt az első fekete modell. 50 évesen sem fog rajta az idő, még mindig vállal modellkedést, de kipróbálta magát tévés műsorvezetőként is, és jótékony ügyeket is felkarol. (Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images; Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto via AFP)

kate moss

A londoni születésű Kate Moss fiús megjelenésével, túlzott soványságával és a kétes értékű „heroinsikk” megalkotásával nagyon különbözött a 90-es évek szupermodelljeitől, amit botrányai csak tovább fokoztak. 14 évesen fedezték fel a New York-i JFK repülőtéren, a világsikert pedig a Calvin Klein fehérneműreklámjai hozták meg számára 18 évesen. A most 46 éves szupermodellnek már 17 éves a lánya, és állítólag felhagyott a piás-drogos partizással, két éve józan, egészséges életet él. (Fotó: Timothy A. Clary / AFP; Ik Aldama / dpa Picture-Alliance via AFP)

linda evangelista

A kanadai születésű Linda Evangelista 16 évesen kezdett modellkedni, de a világhírt azt hozta meg számára, hogy Julien d'Ys francia sztárfodrász javaslatára rövidre vágatta a haját, ami azóta a védjegyévé vált. Ő mondta, hogy 10 ezer dollárnál kevesebbért fel sem kel az ágyból. Egy gyereke született, AIDS-alapítványok támogatója, szépségét pedig 55 éves korára is megőrizte. (Fotó: Instagram; Astrid Stawiarz / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

christy turlington

Érzéki ajkaival, tökéletesen szimmetrikus arcával amerikai Christy Turlington topmodellnek született, ráadásul állítólag az egyik legkedvesebb és legprofibb a szakmában. A Calvin Klein és a Maybelline arcaként milliók ismerték meg világszerte. Nevezték már minden idők modelljének és a 20. század arcának is. A most 51 éves, kétgyerekes anya visszavonult a modellkedéstől, a 2010-ben alapított Every Mother Counts nevű nonprofit szervezetével anyáknak segít a terhesség és a szülés idején. (Fotó: Instagram)

Olvass még szupermodellekről:

Exit mobile version