Így ismerheted fel a hamis parfümöt, táskát, cipőt

nlc | 2020. Október 02.
A már első pillantásra is gagyinak tűnő hamisítványok mellett rengeteg igen megtévesztő koppintás is piacon van. Néhány apró részlet azonban elárulhatja a hamis árut.

A parfümök, valamint a dizájnertáskák, cipők és övek a leggyakrabban hamisított divatcikkek. Ha ilyesmit szeretnél venni, alapvető szabály, hogy lehetőleg márkaboltból vagy megbízható, nemzetközileg ismert áruházak, láncok üzleteiből vagy online áruházából szerezd be! Ismeretlen webáruházból inkább ne rendelj, mert ott semmiképp sem tudod előre ellenőrizni, hogy mit kapsz a pénzedért! Ha pedig személyesen, de bizonytalan helyen vagy akár használtan vásárolsz állítólagos luxusholmit, nagyon figyelj oda az apró részletekre, melyek elárulják, hogy valóban eredeti darabról van-e szó. A főszabály: ami gyanúsan olcsó, bármilyen csábító is, nagyon nagy valószínűséggel hamisítvány

Hamis parfümök (Fotó: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB)

Parfümök

A parfümök esetében elsősorban a csomagolás az, ami árulkodik arról, ha hamisítványról van szó.

Jól látszik, hogy hamisítvány (Fotó: Eric PIERMONT / AFP)

Táskák, övek, cipők

A dizájner bőráruk, lábbelik esetében már az anyaghasználat is árulkodó lehet. Ha a termék anyaga ránézésre, illetve tapintásra is nagyon szintetikus, érzékelhetően gagyi, esetleg kellemetlen szaga is van, biztos, hogy hamisítvánnyal állsz szemben. Léteznek azonban e tekintetben igen megtévesztő koppintások is, melyeket megint csak az apró részletek leplezhetnek le.

Vigyázz a hamisítványokkal!

Exit mobile version