Életmód

Figyelmeztet a NAV: már a bútorokat is hamisítják

Kamu volt a Gucci kanapé, lecsaptak a pénzügyőrök.

Nagyjából hárommillió forint értékű hamis bútort találtak a pénzügyőrök egy Hajdú-Bihar megyei raktárban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai próbavásárlást végeztek egy Hajdú-Bihar megyei raktárban, ahol az interneten, közösségi portálon eladásra kínált, ismert luxusmárkák márkajelzéseivel ellátott bútorokat vásároltak.

A pénzügyőrök a raktárhelyiségben különféle hamis márkajelzéssel (Coco Chanel, Louis Vuitton, Gucci) ellátott bútorokat (ágyak, komódok, gardróbszekrények, éjjeliszekrények, ülőgarnitúrák) találtak.

Az eladó a márkavédett termékek származását, illetve a védjegyjogosult hozzájárulását igazoló okmányt nem tudta bemutatni. A csaknem 3 millió forint értékű hamis bútort a pénzügyőrök lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőeljárást indítottak.

A NAV szerint a hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top