Rád férne már az életmódváltás? Ajánlunk egy ingyenes programot hozzá, ami segíthet

Benecz Judit | 2021. Március 20.
Hiánypótló rendezvénysorozat kerül megrendezésre, az Életmódváltás Éjszakája előadásain online, ingyenesen vehetünk részt.

Hogy testi egészségünk mennyire fontos, mindenki tudja: tömjük a vitamint, tartjuk a távolságot, kezet mosunk percenként. Mégis, az egészségünk és az egészséges életmód még most is valahol külön utakon jár. Ha elméletben tisztában vagyunk is vele, hogy a megfelelő étkezés, a rendszeres testmozgás alapvető fontosságú, megtenni az utolsó centit a megvalósulásukhoz piszok nehéz. Tapasztalatból is tudom, mennyire macerásnak érezhetjük a tornát, mikor másra sem vágynánk, csak egy kis nyugalomra. Hogy nem elég, ha kétnaponta valami újat kell főzni, de még azon is kattogjunk, milyen a tápértéke, mikor örülünk, ha megeszi a gyerek. Frusztráló dilemmák ezek, ezért is ajánlunk most egy méltán érdekes, online programsorozatot, az Életmódváltás Éjszakáját, amin ingyenesen részt vehet bárki, akiben mozgolódik a gondolat, hogy változtasson életmódján.

„Pár éve már annak, hogy eszembe jutott az ötlet, lehetne az egészséges életmódnak is »éjszakája«. Annyi témában szerveztek már ilyen programsorozatot, ez mégis valahogy kimaradt – meséli Bérczi Krisztina ötletgazda, a kezdeményezés társalapítója. – Sajnos végül addig dédelgettük a gondolatot Takács Hajnalka dietetikussal, míg a Covid keresztbe tett annak, hogy offline szervezzük meg az eseményt. Úgy látjuk azonban, hogy az online térbe lehet és érdemes áttenni a programokat, az előadások így is működnek, és úgy látjuk, az emberek is megkedvelték ezt a formát, élnek az online előadásokon való részvétel lehetőségével.”  

Ha elméletben tisztában vagyunk is vele, hogy a megfelelő étkezés, a rendszeres testmozgás alapvető fontosságú, megtenni az utolsó centit a megvalósulásukhoz piszok nehéz (Illusztráció: Getty Images)

Az Életmódváltás Éjszakáján tizenhárom ismert és elismert dietetikus, sport-, és mentálhigiénés szakember tart előadást, melyek témái más-más problémát körüljárva dolgozzák fel az egészséges életmóddal kapcsolatos tudnivalókat. Az esemény célja, hogy felhívják a figyelmet rá, a testi és lelki egészség elérésének és megőrzésének kulcsa az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás, valamit a psziché ápolása. Kampányszerű fogyókúra és alkalmankénti sport helyett a szemléletváltás az, ami hosszú távon segítségünkre lehet, és amivel fenntartható eredményt érhetünk el.

„A táplálkozástudomány kiváló szakembereit kértük fel, csatlakozzanak a programhoz és juttassuk el minél többekhez a fenti üzenetet. A sport és pszichológia területéről is van szerencsém szakképzett kolléganőket az előadók között köszönteni, megható volt számomra a szakmai összefogás élménye, amit kolléganőim részéről tapasztaltam – mondja Takács Hajnalka dietetikus, társszervező. – Hálás vagyok dietetikus kolléganőimnek, amiért ezt a programot hozzám hasonlóan remek lehetőségnek látták arra, minél több embert megszólíthassunk és átadhassuk a szakterületünk néhány fontos üzenetét.”

Életmódváltás Éjszakája 2021

Az Életmódváltás Éjszakáján 20 perces, figyelemfelhívó előadásokat hallgathatunk meg élőben, vagy ha arra nincs lehetőségünk, később is visszanézhetők lesznek a szervezők Facebook-oldalán.

A rendezvény időpontja sem véletlen, a tavaszi napéjegyenlőséget követő első pénteken lesz. Hisz a tavasz a megújulás évszaka, jön a jó idő, az év eleji fogadalmaink már talán feledésbe merültek, mégis még épp időben vagyunk, hogy formába hozzuk magunkat a nyárra. És hogy mit hoz a jövő? Bár az online tér nem ad rá lehetőséget, hogy olyan családi napon, több együttműködő partner bevonásával megvalósuló eseményen vegyünk részt, mint ami a tervek közt szerepelt, remélhetően a következő tavasz már azt is lehetővé teszi mindannyiunk számára.

Mi is azt mondjuk, kezdd el! Kezdjük el!

Exit mobile version