Elég vagányra sikerültek az őszi cipőtrendek, mutatjuk a legnépszerűbb fazonokat

Benecz Judit | 2021. Szeptember 23.
A tapak kapták a főszerepet az őszi-téli cipődivatban.

Az őszi-téli cipőtrendeket a vastag talprészek határozzák meg, félcipőktől a csizmákig ezt láthatjuk. A maszkulin fazonok vagányak, a magas sarkú csizmák dögösek, a bakancsok pedig tagadhatatlanul a katonai sikket erősítik.  Mutatjuk a szezon legdivatosabb cipőit!

Chunky maszkulin félcipők

A maszkulin félcipők az ősz kedvencei (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Oxford, loafer és minden más, alapvetően maszkulin cipőfazon vastag talpakat kapott, amitől kicsit punkos, kicsit retró beütést kaptak. Tovább fokozhatjuk a látványt, ha lakkbőrt választunk, de néhány cipődísz, és persze maga a karakteres talp is gondoskodik erről.

Musette bordó, vastag talpú félcipő

Vagabond fehér félcipő

Mango recés talpú bőrcipő

Platform csizmák

A platform csizmák az év kedvenc téli magas sarkúi (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Nem kell nélkülöznünk a vastag talpakat akkor sem majd, ha hűvösebbre fordul idő, a nőies, magas sarkú csizmák közt ugyanis a platform típusok viszik a prímet. Bokacsizma és hosszú szárú változatban is nyerő választások.

Vagabond platform csizma

Musette platform csizma

Marc Cain platform bokacsizma

Fűzős bakancsok

Fűzős bakancs forever! (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Az előző őszi-téli szezonokból továbbörökítették a cipőtrendek a katonai stílusú, fűzős bakancsokat. Esetükben már a múlt évben is a bumfordi fazonok voltak a népszerűek, a kényelmes lazaságot, vagányságot tükröző kialakítás pedig továbbra is nagyon keresett. Választhatjuk a klasszikus feketéket, de akár világos vászonból is találhatunk magunknak surranót, ha úgy tartja kedvünk.

Mango fűzős bőrbakancs

Steve Madden fűzős bakancs – Van Graaf

Levis bőr bakancs

Lapos talpú csizmák

Alapdarab lett ez a csizmafazon (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Újabb kategória, újabb vastag talp. A gumicsizmák és chelsea csizmák szerelemgyereke, a rohangálós hétköznapokra termett, változó szármagasságokkal megjelenő csizma is úton-útfélen feltűnik, letisztultabb (vagy tán csak fűzőmentes) alternatívájaként az előbbi csapatnak. Bárhogyan is, ezek a csizmák már ránézésre is kényelmesek, olyanok, amikbe a világ végéig elmehetünk, és közben még szuper divatosnak is számítanak. Nyugodt szívvel viseljük őket nőiesebb szettekhez, pliszírozott szoknyákhoz is, ahogyan a sportcipő nem üti őket, úgy ezek is csupán egy kis plusz vagányságot visznek a szettbe.

Tamaris bokacsizma – ecipo.hu

Answear Lab bokacsizma

Karl Lagerfeld csizma

Rogyasztott szárú csizmák

Szexi és nőies választás a rogyasztott szárú csizma (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Az előbbieknél elegánsabb alternatívát képviselnek a rogyasztott szárú csizmák, viselésük azonban nem minden kockázat nélküli. A hullámzó anyag egyértelműen vastagítja a vádlit, ezért érdemes ezekből magas sarkút választani, hogy az a plusz pár centi optikailag korrigálja az összhatást. Egyébiránt jól mutat maxitól a midi szoknyáig mindennel, jól kihasználható, szexi lábbelit választunk, ha ilyet viszünk haza.

Zara magas szárú csizma

Lasocki rogyasztott szárú csizma

Geox csizma

Őszi divat

Exit mobile version