Kiemelik az alakot, formáznak és nagyon dögösek – műbőr ruhák télre

b. j. | 2021. November 10.
Divattippek télre, ha vágynál egy kis műbőrre.

Akár alapdarabbá is nemesíthetnénk a műbőr ruhákat, csakhogy ahhoz el kellene dönteni, pontosan melyik típusát emeljük piedesztálra. Készülnek műbőrből nadrágok és fejkendők, blúzok és pufidzsekik, melyekre a divat most áldását adja. Igaz, a most is egy tág fogalom, trendvezetők a műbőr holmik már szezonok óta, és semmi jele, hogy alább hagyna a tervezők lelkesedése a közeljövőben. Így csak nekünk kell eldönteni, pontosan milyen fazon, hossz és típus lesz a nyerő darab, mely ruhatárunkat gyarapítja. 

Sportcipővel is jól mutatnak a műbőr ruhák (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Magától az anyaghasználattól látványosabb, vagányabb lesz az öltözék, ezért a legátlagosabb fazon is különlegesebbnek hat tőle. Egy ingruha, A-vonalú szoknya, blézer, mind nyerő választás e tekintetben. Ez pedig a mi malmunkra hajtja a vizet, ugyanis felesleges extrém fazonokra vadászni, ha egy kis legutolsó divatot csepegtetnék az outfitbe. Figyeljünk inkább a részletekre, hogy a ruha tökéletesen álljon rajtunk, a tekinteteket ugyanis biztosan vonzani fogja öltözékünk.

Élénk színekkel párosítva a műbőr anyag izgalmas frissességet kap, és így teljes szettünk is (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

A különc fazonok helyett inkább egy izgalmas szín legyen az, mely ruhánkat egyedibbé teszi. Ideje elszakadni a fekete, barna árnyalatoktól, és színeinkhez illő darabokat kiválasztani. 

Khaki zöld ingruha, természetesen bőrből (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Lehet vajpuha és némiképp merev is a műbőr, sőt, műbőr hatású textilekből is készülnek ruhák, melyek esése, rugalmassága mind eltér. Érdemes erre figyelni vásárláskor, hogy a kényelmet ne kelljen szögre akasztani ruhánk kedvéért. Másfelől akár talpig is műbőrbe bújhatunk, divatosak az egyrészes ruhák, overallok, sőt, az is, ha a különböző műbőr ruhadarabokat kombináljuk egymással. Mivel ilyenkor mind a felső-, mind az alsórész egyaránt hangsúlyos lesz, hogy ne induljon cicaharc köztük, figyeljünk rá, hogy az anyagtól eltekintve maga a szabás, a fazon engedi-e őket, hogy szettként viseljük.

műbőr ruhák street style 5

Bőrt bőrrel viselni nagyon divatos. Műbőr változatban is (Fotó: Daniel Zuchnik/Getty Images)

műbőr ruhák street style 2

Street style talpig műbőrben (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

műbőr ruhák street style 4

Khaki zöld ingruha, természetesen bőrből (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Boltmustra – műbőr ruhák

Mohito pasztell rózsaszín ingruha

Massimo Dutti fénylő felületű nadrág

Uterqüe steppelt mini szoknya

Trussardy műbőr dzseki – answear.hu

Mango megkötős mellény

Reserved műbőr blézer

F&F fekete műbőr ing

NUBU pliszírozott szoknya

COS öves bőrruha

Zara pliszírozott miniszoknya

Divattippek őszre, télre

Exit mobile version