nlc.hu
Trend

Női ruhák magyar márkáktól - 2021/22 ősz-tél

A divat magyarul – 10+ ruha magyar divattervezőktől az őszi-téli szezonra

Ha a tucatáruk helyett jó minőségű, mással össze nem téveszthető ruhákra vágysz, a magyar divattervezőkre számíthatsz.

Sportostól az elegánsig bármilyen is legyen a stílusod, a magyar divattervezők kollekcióiban biztosan találsz kedvedre való darabokat. Náluk azonban ne a fast fashiont és rongyokból összedobott, egyszezonos ruhákat keresd. Ezek a darabok örök darabok, amik minőségük okán sok-sok szezonon át ruhatárad alapdarajai lehetnek, és meglátod, még akkor sem tűnnek majd unalmasnak.   

Tomcsanyi

Tomcsányi Dóri divattervező őszi-téli kollekcióját a magyar borkultúra ihlette, nem véletlen hát, hogy a látványos printek szőlőlevelek, szőlőszemek, szőlőfürtök sokaságát formálják a textileken. A kollekcióra most is jellemző a márkát meghatározó könnyed, mégis kifinomult stílus, amelyet a mással össze nem téveszthető printek tesznek igazán különlegessé, játékossá.  

Tomcsanyi ruha 2021 ősz-tél

Tomcsanyi (Fotó: tomcsanyi.eu)

VIKTORIAVARGA

A márka legújabb kollekciója csordulásig van szemkápráztató színekkel, árnyalatok látványos kombinációjával, melyek ruhák, blúzok sokaságánál társulnak nemes selyemmel. A klasszikus fazonokat egyedi applikációk, apró, de meghatározó részletek teszik különlegessé. A praktikumra is hangsúlyt fektetnek, zsebek, illetve a kényelmes viseletet biztosító kialakítások jellemzik a kollekció darabjait.

VIKTORIAVARGA csíkos ingruha

VIKTORIAVARGA (Fotó: viktoriavarga.hu)

NUBU

Az olimpiai formaruhákat is tervező magyar márka őszi-téli kollekcióját Fajó János Kossuth-díjas magyar festőművész alkotásai inspirálták, aki a geometrikus tradíciókból, a konstruktivizmus művészetszemléletéből építkezett. A kollekció gazdag tónusokkal, változatos formákkal, színekkel teli, modern és karakteres lett.

NUBU fekete alkalmi ruha

NUBU (Fotó: NUBU)

Merő Péter

Merő Péter divattervező a trendkövető szemlélet helyett a klasszikus, maradandó ruhákban hisz, melyek mégis mindig rejtenek egy kis drámaiságot. Az ideologizált női idomok mellett a márkára alapvetően jellemző a női értékek időtlensége, a hitelesség és az önazonosság, amelyek részletgazdag és magas minőségű kidolgozással társulnak. Őszi-téli kollekciójukban is viszontlátjuk azt a bizonyos Merő nőt, a kortalan, megjelenésében titokzatos, felszabadult és játékos nőt, aki kellő önismerettel és magabiztossággal bír. Akinek célja nem a magamutogatás, sokkal inkább az önkifejezés. 

Merő Péter estélyi ruha

Merő Péter (Fotók: Merő Péter, budapestselectstore.com)

ZIA Budapest

A City Legacy nevet kapta a ZIA őszi-téli kollekciója, amely a kozmopolita életérzést és az autentikus, nyers természetességet ötvözi. Időtlen fazonok, minőségi darabok kerültek ismét a kollekcióba, amellyel a márka nem titkolt célja, hogy vásárlói számára fenntarthatóbb, hosszú távon jól kihasználható ruhatár kialakítását kínálja. Az új kollekciót a letisztult, maszkulin, oversize és vintage vonalak jellemzik, melyeket rendre izgalmassá tesznek a nőies részletek.

ZIA műbőr ruha

ZIA (Fotó: ziabudapest.com)

Abodi

Az ABODI márkát kezdetektől egyfajta időutazó hangulat jellemzi, tervezője szívesen kombinálja a hagyományokat és az innovatív ötleteket. Erdélyi származása mély inspirációs forrásként szolgál számára, mint ahogyan a klasszikus művészetek iránti szeretete is hatással van munkáira. A márkára jellemző kettős unizus motívum is megjelenik az újdonságokon, például ezen a fekete, húzott derekú ingruhán is.

Abodi Twin Unisus ruha

Abodi (Fotó: budapestselectstore.com)

Katti Zoób

A márka Timeless Selection 2021-es kollekció tulajdonképpen egy válogatás, az előző kollekciók sikerdarabjait vegyítették újakkal, eredményül pedig egyedi, jól kombinálható, könnyen viselhető, aktuális, ugyanakkor időtálló öltözékeket kaptak.

Katti Zoób Sissi csíkos ingruha

Katti Zoób (Fotó: budapestselectstore.com)

Celeni

A Fritt Kollekciót a 60-as és 70-es évek kerámiái, egész pontosan a Tófej kerámiák ihlették, azok a dísztárgyak, melyek ugyan nem iparművészeti alkotásként születtek annak idején, mégis nyomot hagytak kollektív emlékezetünkben. Olcsóságuk és hatalmas mennyiségben legyártott darabszámuk okán nagyjából minden magyar háztartásban jelen voltak a vázák, díszedények vagy épp falitálak, melyek legjellemzőbb típusai a narancssárga mázas darabok voltak, amik bevonatát egy speciális receptúra alapján állítottak elő. Erre utal a Celeni kollekció neve is. 

Celeni velúr hatású, hosszú ujjú maxi ruha

Celeni (Fotó: celeni.hu)

Nanushka

Az előző szezon gondolatmenetét követve a Nanushka Forced Perspectives című 2021-es őszi/téli kollekciója a szürrealisták optikai illúziójának archetipikus jegyeit vonultatja fel. A trompe-l’œil alapvetései, az, hogy a dolgok nem mindig olyanok, mint első látásra tűnnek, nagy hatással voltak a kollekcióra, egyaránt jellemzik az anyaghasználatot és a sziluetteket is.

Nanushka tweed ruha

Nanushka (Fotó: nanushka.com)

AERON

Az AERON őszi-téli kollekciója elegáns elegye a minőségi minimalizmusnak és nőiességnek, amelyet a modern nők számára terveztek. Időtlen darabok ezek, melyek nemcsak funkcionálisak, de egyszerűségükben gyönyörűek is. A kollekció darabjai sokoldalúan kihasználhatók, melyek erőt, magabiztosságot sugallnak és kölcsönöznek viselőiknek.

Aeron kötött ruha

Aeron (Fotó: aeron.com)

Elysian

Az Elysian őszi-téli kollekcióját az élet körforgása és a fák szeretete inspirálta, ahogy Bódis Boglárka, a márka tervezője írta: „Van bennük valami megnyugtató, s ezáltal biztonságot adó nekem. Fát kivágni nálunk a kertben, akárcsak egy ágát levágni, egyszerűen lehetetlen. Nekem a fák az élet szimbólumai. Ahogy évszakról évszakra változnak, mindig más arcukat mutatják, de számomra mindig szépek. Ez a kollekció most erről szól.”

 

Elysian mintás ruha

Elysian (Fotó: budapestselectstore.com)

Ez is divat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top