Trend

Michelle Obama Nanushka ruhában ostorozta Donald Trumpot

Emlékezetes beszédet tartott Michelle Obama kedden, aminek egy kis magyar vonatkozása is volt. Az ex-first lady Nanushka ruhában szapulta Donald Trumpot.

Az amerikai demokrata párt politikusainak négynapos, elnökjelölt-állító konvencióján tartott beszédet Michelle Obama, aki nem köntörfalazott egy percig sem: Donald Trumpot rossz elnöknek, az ország vezetésére alkalmatlan személynek nevezte. Beszédét azóta tévécsatornát tucatjai vették át, hatalmas médiavisszhangot kapott az esemény. Minden beszédnek azonban, amit valaha first lady (vagy ex-first lady) tartott, a divat szempontjából is fontos értéke van, Michelle Obama is nem egyszer üzent öltözékével hivatalos eseményeken, mikor még férje volt az elnök. Vajon mit üzenhetett most azzal, hogy csokoládébarna felsőjét a magyar Nanushka márkától választotta?

Márpedig így történt, ahelyett, hogy korábbi jó szokásához híven – az egyébként a világjárvány miatt erősen küszködő – amerikai divattervezők valamelyikétől választott volna ruhát, Michelle Obamának piciny országunk dizájner márkájára esett a választása, konkrétan erre a Nanushka darabra:

Megnézem
Összes kép (4)

Az Ula nézvre keresztelt barna, fénylő szatén felső a Nanushka 2020-as Pre-Fall kollekciójának darabja, elejét trükkös, csavarás díszíti és meglehetősen rövid kialakítású – bár ennek semmi jelentősége nem volt az online közvetített beszéd szempontjából. Sándor Szandra divattervező márkájának ruháit előszeretettel viselik a hírességek, láthattuk már Nanushkában Rihannát és Ashley Graham topmodellt is, kollekcióinak darabjait világszerte több mint harminc országban árulják és az olyan neves áruházak kínálatában is megtalálhatjuk, mint a Selfridges, a Liberty, az online működő Net-a-Porter vagy a MyTheresa.

Michelle Obama beszédét itt láthatjátok

Michelle Obama és a divatvilág régóta tartó, szoros barátságot ápol, first lady-ként szívesen működött együtt a divatipar meghatározó személyiségeivel, öltözködését pedig tudatosan felhasználta arra, hogy különböző eszméket, általa támogatni kívánt nézeteket kommunikáljon.

Gyakran választott fiatal, feltörekvő tehetségek kollekcióiból, hogy ezzel is segítse érvényesülésüket, ebbéli törekvését pedig Anna Wintour is nagyra tartotta, nem csoda, hogy annakidején komoly fejtörést okozott az is, miként fog lépdelni Melania Trump az elődje által kitaposott úton. Mint azóta kiderült, sehogy. Obama asszony kedvelt márkái között volt a Jason Wu, a J.Crew, Riccardo Tisci vagy Prabal Gurung is, mostanra pedig úgy tűnik, a magyar Nanushka is csatlakozott eme imponzás társasághoz.

Ilyen gyönyörű ruhákban láthattuk Michelle Obamát first lady-ként

Michelle Obama és Barack Obama 2009-ben a washingtoni beiktatási bálon.
Megnézem
Összes kép (5)

Michelle Obama és a divat

Milliók látták Michelle Obama beszédét, Nanushka ruhában mondta el beszédét, melyben nem kímélte Donald Trumpot.

Milliók látták Michelle Obama beszédét, Nanushka ruhában mondta el beszédét, melyben nem kímélte Donald Trumpot. (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top