Impozáns lista! 7 híresség, aki él-hal a pécsi kesztyűért!

M. N. | 2023. Március 01.
A legnagyobb világsztárokat is megbabonázta a magyar pécsi kesztyű. De kik a legnagyobb rajongók? Mutatjuk!

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Rihanna pécsi kesztyűt viselt a Super Bowl idei félidei show-jában. A tűzpiros báránybőr kesztyű a Karma Pécsi Kesztyű gyártmánya, mely Pécsi Gloves International néven van jelen a nemzetközi piacon. A kesztyűk egy tengerentúlon élő magyar kesztyűtervező, Dorothy Gaspar, vagyis Gáspár Dóra jóvoltából jutnak el a világsztárokhoz.

Rihanna a Super Bowl-on pécsi kesztyűben lépett fel (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation)

A dizájner nagyapja még 1890-ben Budapesten alapított kesztyűboltot, majd a fia vitte tovább a vállalkozást. A tervező kilenc idősebb testvére nem akarta folytatni a hagyományt, Dóra azonban kitanulta a kesztyűkészítés mesterségét. 1985-ben aztán vőlegényét követve költözött Los Angelesbe, ahol a filmiparnak is dolgozó Gloves by Hammer of Hollywood kesztyűmárkánál helyezkedett el, később pedig ő vette át és újította meg a céget. Kreációi, melyek jelentős részét Pécsett gyárttatja, számos filmben, színpadi produkcióban, fotózáson és a vörös szőnyegen is felbukkantak. Nézzük a listát, és azokat a kesztyűket!

GettyImages-103278934

Lady Gaga a 2010-es Lollapalooza fesztiválon is a magyar tervező kesztyűjében lépett fel. (Fotó: Barry Brecheisen/WireImage)

Lady Gaga

Madonna visszatérő vevő a Gaspar Gloves-nál, ez a piros bőrkesztyű az egyik kedvenc darabja a tervezőtől. (Fotó: Jon Furniss/WireImage)

Miley Cyrus

Miley Cyrus a 2015 Adult Swim Upfront Party-n viselte a Gaspar Gloves csillogó operakesztyűjét. (Fotó: Getty Images)

Dita von Teese

A világhírű burleszkmodell Dita von Teese-zel közös kesztyűkollekciót is készített Dorothy Gaspar. (Fotó: Randy Shropshire/Getty Images for The Art of Elysium)

Katy Perry

Katy Perry az American Idol zsűrijében, Dorothy Gaspar egyik kreációjában. (Fotó: Profimedia)

Ciara

Ciara a 2019 Billboard díjátadón, pécsi kesztyűben. (Fotó: Todd Williamson/NBC/NBCU Photo Bank)

Rihanna

Rihanna a Super Bowl-on pécsi kesztyűben. (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Rihanna

Az énekesnő korábban is viselte már a Gaspar Gloves kesztyűit, többek között a 2020-as Fenty Show-n. (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Savage X Fenty Show Vol. 2 Presented by Amazon Prime Video)

„Közel harminc éve művelem ezt a szakmát, és én vagyok az egyetlen tervező Los Angelesben, sőt talán az egész országban, aki akár pár óra alatt a legmagasabb minőségben képes megtervezni és elkészíteni egy pár kesztyűt” – nyilatkozta nemrégiben a Telexnek a tervező, akit a kesztyűk királynőjeként is emlegetnek Hollywoodban.

Exit mobile version