Hercegnőből femme fatale – Taylor Swift stílusváltásaiba beleszédülünk

nlc | 2023. Április 05.
Nézd meg, hogyan változott Taylor Swift stílusa a karrierje során!

17 éves karrierje alatt Taylor Swift volt már country királylány, rockerdíva, és már jó ideje úgy összességében nemzetközi szupersztár. Másfél évtized bőven elég ahhoz, hogy az ember kísérletezzen – így tett az énekesnő is, aki különböző zenei műfajokban kísérletezett, melyhez általában az imidzsében rendkívül tudatos popsztár a külsejét is igazította. Az egyetlen állandóság tehát Taylor Swift karrierjében az ütős dalszövegek és a tény, hogy ez a nő egy igazi stíluskamélon. Minden szempontból. Ezzel persze maga az énekesnő is tökéletesen tisztában van, éppen ezért nevezte el a pandémia utáni első koncertturnéját Eras Tournak, melyben megidézi az összes eddigi korszakát a színpadon. Miután az európai fellépések időpontját még nem jelentették be (reméljük, Budapestre is jön… vagy legalább a közelbe!), úgy döntöttünk, hogy mi is összegyűjtjük Taylor éráit az alábbi galériában.

taylor swift country era nlc

Taylor Swift countryénekesnőként kezdte a karrierjét még 2006-ban - a cowboy csizma elengedhetetlen kelléke volt, ahogy a hullámos haj is a védjegyévé vált. (Fotó: Denise Truscello/WireImage)

taylor swift fearless era nlc

2008-ban kijött a Fearless című albuma, és teljesen magáévá tette a tündérmese-stílust. (Fotó: Taylor Hill/WireImage)

taylor swift speak now era nc

A mesés csillogás folytatódott a 2010-ben indult Speak Now korszakában is, ekkor azonban már megjelent a vörös rúzs, ami nélkül azóta Taylort gyakorlatilag nem lehet látni. (Fotó: Kevin Mazur/WireImage)

taylor swift red era nlc

Így érkeztünk el a Red korszakhoz két évvel később, ami az '50-es évek esztétikáról, a vörösről és az egyenes frufrujáról szólt. (Fotó: Kevin Mazur/TAS/Getty Images for TAS)

taylor swift 1989 era nlc

Az 1989 volt az első tisztán pop albuma Taylornak, amit akkor írt, mikor Manhattanbe költözött 2014 körül. A nagyvárosi stílus abszolút tükröződik a vagány haján - bob fazonra vágatta -, és az új egyenruháján, ami a szexi crop top és szoknya szett volt. (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

taylor swift reputation era nlc

2017-ben érkezett el a Reputation éra, amiből már kóstolót kaptunk az egy évvel ezelőtti Met-gálán is. Ez volt Taylor eddigi legdrámaibb stílusváltása: sötét színek, rockerszerkók és katonai bakancsok jellemezték az öltözködését. (Fotó: Getty Images)

taylor swift lover era nlc

2019-re azonban már búcsút inthettünk a darkos Taylornak és visszatért az álmodozó, kifejezetten romantikus szetteket preferáló énekesnő. Ez volt a Loverrel fémjelzett időszak. (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for TIME)

taylor swift folklore evermore era nlc

A karantén idején Taylor két albumot is legyártott, ez volt az Evermore és a Folklore. A cottagecore stílusban merült el ekkoriban, rengeteg virággal és természetességgel. (Fotó: TAS Rights Management 2021 via Getty Images)

taylor swift midnights era nlc

Tavaly újabb váltás történt: az énekesnő kiadta a Midnights című lemezét, azóta pedig a nagyon glamúros, csillogó stílust képviseli. (Fotó: Arturo Holmes/FilmMagic)

via

Exit mobile version