5 szuper napozóhely Budapesten + 6 dolog, aminek ott a helye a strandtáskádban

nlc | 2023. Június 19.
Ha a fővárosban maradsz hétvégére, vagy épp csak munka után napfürdőznél egyet... Íme a legjobb napozóhelyek Budapesten és néhány hasznos tipp, mi az, ami semmiképp ne maradjon ki a strandtáskádból!

Margitsziget

A fővárosi napozóhelyek között kétségkívül a legnagyobb klasszikus a Margitsziget. A terület számos pontján leteríthetjük a pokrócot, így a Nagyréten vagy valamelyik másik füves területen, de ha vízparti ejtőzésre vágynánk, a Duna-part felőli szakaszokon is bőven találunk alkalmas helyet.

Margitsziget

Szent István park

Az újlipótvárosi Szent István park az egyik legnépszerűbb budapesti közpark, gondozott pázsittal, árnyat adó fákkal, padokkal, játszótérrel. A hangulatos, rendezett környezetben sokoldalú kikapcsolódásra nyílik lehetőség, többek között akár piknikezhetünk, napozhatunk is, gyönyörködve a Duna, a Margitsziget és a Budai-hegyek látványában.

Filozófusok kertje

A Filozófusok kertje a Gellért-hegy északnyugati oldalán fekszik, egészen lenyűgöző kilátással a fővárosra. Amolyan rejtett kis oázis, hiszen jóval kevésbé ismert és látogatott, mint a hegy túloldala vagy épp a közeli Tabán. Ha igazán nyugodt körülmények között szeretnél napozni, relaxálni, ez a hely a neked való. Ha pedig ott jársz, ne felejtsd el megcsodálni a filozófusokat ábrázoló szoborcsoportot és persze a Kilátókő-szobrot, azaz Buda királyfi és Pest királykisasszony szobrát sem!

Római-part (Fotó: MTI/MTVA Bizományosi – Faludi Imre)

Római-part

Ha egy vízparti üdülőhely autentikus zsongását és lazaságát szeretnéd átélni Budapest határán beül, irány a Római-part! Óbuda tengerpartjának fövenyén, a fák árnyékában, csíkos nyugágyakban sütkérezhetsz. Ha pedig megéheznél vagy megszomjaznál, retró strandbüfék és trendi, újhullámos vendéglátóhelyek sokasága vár.

Naplás-tó

A XVI.  és a XVII. kerület határában található Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize, a főváros Balatonjaként is emlegetett Naplás-tó. Bár alapvetően horgásztó, fürdeni pedig tilos benne, a partján kialakított sétányok és pihenőplaccok kiválóan alkalmasak sétához, szabadtéri sportokhoz vagy akár ücsörgéshez, napozáshoz is. 

 

Fényvédő: La Roche-Posay Anthelios UVMUNE 400 láthatatlan fluid SPF50+, La Roche-Posay Anthelios UVMUNE 400 napvédő gél-krém SPF50+, strandtáska: Zara, strandtörölköző: IKEA, kulacs: Equa, napszemüveg: Mango, könyv: Central Könyvek, power bank: Cellect

Ami nem hiányozhat a strandtáskádból:

  1. Fényvédő: A fényvédelem kötelező! A hétköznapokban is védenünk kell a bőrünket a káros UV-sugarak ellen, napozáskor pedig fokozott fényvédelemre van szükség. A La Roche-Posay UVMUNE 400 SPF50+ termékcsaládjának tagjai extra erős védelmet nyújtanak az UVB-, az UVA-, valamint az extra hosszú hullámú UVA-sugarak ellen is. A könnyű, illatmentes formula mindennapos használatra lett tervezve. Minden bőrtípusra, így érzékeny, zsíros vagy napallergiás bőrre is használható. Keresd a gyógyszertárakban!
  2. Napszemüveg: A szemeidet is célszerű védeni a káros sugaraktól, épp ezért ha napozni indulsz, legyen nálad megfelelő, UV400-as védelemmel ellátott lencsével rendelkező napszemüveg is! 
  3. Strandtörölköző vagy pléd: Attól függően, hogy a fűben vagy valamilyen ülő- vagy fekvő alkalmatosságon heveredsz le, egy plédre vagy strandtörölközőre mindenképp szükséged lesz, amit leteríthetsz magad alá. Válassz nagyobb méretű, puha, kellemes anyagú darabot, hiszen azon lesz csak igazán kényelmes az ejtőzés.
  4. Olvasnivaló: Napfürdőzés közben akár egy izgalmas könyvben is elmerülhetsz. A legjobb, ha valamilyen nyári témájú olvasmányt választasz ilyenkor.
  5. Kulacs: A napozás izzadással is jár, az elvesztett folyadékot és ásványi anyagokat pedig folyamatosan pótolni kell. Éppen ezért a hideg ásványvízzel feltöltött kulacsnak is ott a helye a strandtáskádban.
  6. Power bank: Ha lemerülne az okostelefonod, jól jön egy kis extra energia, így a power banket se hagyd otthon!
Exit mobile version