Trend

A napbarnított életérzés boldoggá tesz

Nem kell magyarázkodni, szabadkozni, a nyár a pihenésről, a kellemes ejtőzésről szól. Legalábbis pár hét nyugalomra biztosan mindenkinek szüksége van, aki végigdolgozta az egész évet. Az egyik legrelaxálóbb tevékenység ilyenkor a napon henyélés könyvvel vagy zenével, barátokka, vagy egyedül. lényeg, hogy töltődjünk!

Ha azonban azt a Balaton mellett vagy a tengerparton eltöltött egy hetet mégis szeretnénk tudományosan megindokolni a főnökünknek, szüleinknek vagy akár saját magunknak, bátran megtehetjük. Hiszen tudományos magyarázat is létezik már, miért is szükséges napoznunk legalább egy héten keresztül: azért, hogy boldogabbak legyünk!

Legjobban felpörget

A viccet félretéve, a napozás hatására energikusabbnak és boldogabbnak érezhetjük magunkat: hiszen a lelkünknek kétségkívül nagyon jót tesz egy kis napon henyélés. Ha nyári reggelen felébredünk, s az ablakon kinézve ránk ragyog a nap, sokkal lelkesebben vágunk neki az előttünk álló programoknak. Bármilyen szabadtéri programot tervezhetünk, úgy érezhetjük, nincs előttünk akadály, amit ne tudnánk leküzdeni.

Nyáron szebb vagy

A meleg évszak és a nyaralás beköszöntével ruhatárat, sminket váltunk, a hajunk színe is megváltozik, itt-ott világosabb csíkokkal tarkított lesz, a bőrünk pedig egészségesen napbarnított színt vesz fel. Még szép, hogy ilyenkor a nők sokkal elégedettebbek, mikor tükörbe néznek. A boldogságunkat nemcsak az fokozza, hogy tetszik a kép, amit a tükörbe nézve látunk, hanem az is, hogy a napsugarak hatására szervezetünk szerotonin nevű (öröm)hormont és melatonint termel. Ez utóbbi pedig szabályozza az alvási ritmusunkat. 

Aki lebarnult (persze ez a szoláriumra nem érvényes), az biztosan eltöltött legalább egy hetet valamilyen vízparton nyaralgatva, barátokkal nevetgélve, családdal jót szórakozva, háta mögött hagyva minden munkával és hétköznapokkal járó kötelezettséget. Egyszóval kiszabadulva a stresszes élethelyzetekből. Talán még tudatosan énidőt is szakított magára, ami talán a legfontosabb mind közül. Hát persze, hogy mindez bárkit boldogabbá tenne.

Napozás egészségünkért

A napozás ráadásul egyik elengedhetetlen feltétele szervezetünk D-vitamin termelésének, ami az immunrendszerünk egyik legfőbb támogatója, erősítője. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top