Ezért kerül 600 ezer forintba Orbán Viktor lányának táskája

nlc | 2024. Március 11.
A táskát látva felmerülhet a kérdés, vajon kerül rajta több százezer forintba. Rögtön eláruljuk.

A hétvégén bejárta a sajtót a hír, miszerint Orbán Viktort legfiatalabb lánya, Orbán Flóra kísérte el múlt héten Donald Trumpnál tett látogatására. Az eseményen készült videón pedig látható, hogy a 19 éves Flóra a Gucci Horsebit 1955 táskakollekció egyik kis méretű modelljét viseli, mely jelenleg 600 ezer forintért vásárolható meg.  

Balra Orbán Flóra (pillanatkép Orbán Viktor FB-videójából)

A Gucci Horsebit 1955 vonalat Alessandro Michele, a divatház előző kreatív igazgatója vezette be, visszanyúlva a divatház archívumához. A kollekció első modelljei a 2019-2020-as őszi-téli szezonban debütáltak, a termékskála pedig azóta további darabokkal bővült. 

Az eredeti Horsebit dizájnt 1953-ban a divatház alapítója, Guccio Gucci fiai, Aldo, Rodolfo és Vasco alkották meg, tisztelegve néhai apjuk lovas motívumok iránti szeretete előtt. A fémcsatot először egy loafer cipőn használták, és csak két évvel később, 1955-ben került fel táskákra is. A zablát idéző fémcsat a divatház egyik ikonikus jelképe, mely a Horsebit 1955 táskákon kívül lábbeliken, valamint XL-es verzióban a Horsebit Chain táskakollekció darabjain is meghatározó elem. Ezt az ikont pedig persze meg is fizetteti a divatház.

Gucci Horsebit 1955 (Fotó: Gucci.com)

A szóban forgó modell, melyet Orbán Flóra is viselt, fekete, texturált bőrből készül, arany tónusú fémrészekkel és pamutvászon béléssel. Olszországban gyártják kézműves technológiával, a termékhez pedig a vásárlóknak NFC-technológiás hitelesítés is jár. A táska pontos méretei 20 cm x  13 cm x 6 cm, a súlya pedig 0,6 kg. Nagyon megpakolni nem lehet, az ajánlás szerint egy iPhone, egy kis pénztárca, egy rúzs és egy púderdoboz fér el benne kényelmesen. 

via

Exit mobile version