Trend

Megfizethetetlen táskák olcsón

Ha a luxustáskák dizájnja vonz, a hamisítványok viszont nem, érdemes a fast fashion boltokban keresgélned...

Sok nőnek eszébe nem jutna, hogy egy vagyont adjon ki ruhákra, de a táskák, mint hordozható iparművészeti remekművek sokszor tényleg erős vágyat ébresztenek bennünk, hogy birtokoljuk őket. Nyilvánvaló, hogy olcsó műbőrből, kínai sorozatgyártással nem lehet tökéletes minőséget előállítani, de ha csupán a divatos dizájnt élveznénk, azt megtehetjük kevesebb pénzből is, anélkül, hogy konkrét hamísítványokat vásárolnánk.

Fendi Baguette

fendi zara

Fendi – Zara

Akár tetszik, akár nem, a Fendi visszahozta a kétezres évek táskáját, melynek legnagyobb rajongója Paris Hilton volt, amíg őt fel nem váltotta Kim Kardashian, a minitáskákat pedig a hatalmas bevásárlótáskák. Most, hogy visszatértek ezek a kis hónaljdíszek, viszont érdemes elgondolkodni rajta, hogy ne szerezzünk-e be egyet a láncos crossbdy helyett.

Gucci Marmont

gucci primark

Gucci – Primark

Minden Instagram influencer rendelkezik egy ilyen táskával, akár hamisítvány, akár a pofátlanul drága eredeti. Sokféle méretben kapható, de minél kisebb, annál menőbb.

Dior Saddle Bag

dior fashion drug

Dior – Fashion Drug

Még egy ismerős a kilencvenes és a kétezres évek fordulójáról, annyi különbséggel, hogy ez a nyereg formájú táska még a baguette-nél is csúnyább. Valójában semmi más oka nem lehetett annak, hogy ezt a formát a Dior visszahozta, hogy akik először viselték,  a már vásárlóképes gyerekeiket nehezen fogják meggyőzni arról, hogy ne akarják megvenni az eredetit.

Moschino Teddy

moschino H&M

Moschino – H&M

A Moschino divatház igazán nem lacafacázik, ha a giccs esztétikumáról van szó: Jeremy Scott a szívecskéktől a csillámpóniig mindent felhasznál termékeinek a díszítésére, de mindezt olyan koncepció mentén teszi, hogy ezek a giccsobjektumok művészeti kifejezési formává álnak össze, ezért valószínű hamarosan klasszikussá válnak.

Chanel Boy

Chane Zara

Chanel – Zara

Ez a táska a másik klasszikus a lehajtós Chanel táska mellett, de annál talán valamivel modernebb és punkabb. Szinte minden fast fashion háznál megtalálható a másolata valamilyen formában, de ha táskákról van szó, kétségkívül a Zara-nál lehet valódi bőrből készült, kreatív kvázi-másolatokkal találkozni; igaz nem túl olcsón.

Chloé Nile

chloe H&M

Chloe – H&M

Ez a karikás dizájn a tavaszi-nyári szezon óta nagyon trendinek számít és most is még tartja magát, annak ellenére, hogy nem túl praktikus. Nagyon sok boltban megtalálható ez a fogantyú most, de talán a H&M fekete változata a leginkább kihasználható.

Yves Saint Laurent Loulou

ysl H&M

YSL – H&M

A hátizsákok reneszánszukat élik, nem csak az iskolások, de a divatőrültek körében is. Ez valójában nem is baj, hiszen ha nem dísznek viszünk magunkkal táskát, hanem bevásárolni is szándékozunk vele, akkor egy hátizsák praktikus, és nem árt, ha jól is néz ki. Steppelt változatot, ami a legdivatosabb, szinte mindenhol lehet kapni, de a H&M-é az egyik legolcsóbb, melynek minősége ellen sem lehet kifogásunk.

Jerome Dreyfuss Hector

Jerome Dreyfuss – H&M

Egy ilyen darab mindenkinek, aki boho-stílusban utazik, kötelező. Egyetlen dologra kell odafigyelni, ha körtáskát veszünk: hiába tűnik relatíve nagynak, a formája miatt, a kisebb verziókba egy telefon sem fér bele.

Kate Spade Dinosaur

kate spade zara

Kate Spade – Zara

Kate Spade öngyilkossága óta különös reneszánszát éli a márka, mely a designer szegmens alacsonyabb árkategóriájában található és leginkább kreatív, bátor, de mégsem gagyi megoldásairól híres. Az csak természetes, hogy a Zara lecsapott és megcsinálta a saját verzióját s dino táskának. Azon sem lepődnénk meg, ha hamarosan nyuszis táskák is megjelennének, hiszen a Loewe és Paul Smith is tervezett ilyet mostanság.

Gucci Zumi

gucci zara

Gucci – Zara

A lánc szado-mazo inspirált kiegészítője az egyébként klasszikus formájú táskának, így azok is bevállalhatják, akik nem szeretik, ha egész táskájuk csörömpöl és önmagában öt kiló a sok fém miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top