nlc.hu
Trend

A Gucci Horsebit története

Ezért kerül 600 ezer forintba Orbán Viktor lányának táskája

A táskát látva felmerülhet a kérdés, vajon kerül rajta több százezer forintba. Rögtön eláruljuk.

A hétvégén bejárta a sajtót a hír, miszerint Orbán Viktort legfiatalabb lánya, Orbán Flóra kísérte el múlt héten Donald Trumpnál tett látogatására. Az eseményen készült videón pedig látható, hogy a 19 éves Flóra a Gucci Horsebit 1955 táskakollekció egyik kis méretű modelljét viseli, mely jelenleg 600 ezer forintért vásárolható meg.  

Látogatóban Donald Trumpnál

Balra Orbán Flóra (pillanatkép Orbán Viktor FB-videójából)

A Gucci Horsebit 1955 vonalat Alessandro Michele, a divatház előző kreatív igazgatója vezette be, visszanyúlva a divatház archívumához. A kollekció első modelljei a 2019-2020-as őszi-téli szezonban debütáltak, a termékskála pedig azóta további darabokkal bővült. 

Az eredeti Horsebit dizájnt 1953-ban a divatház alapítója, Guccio Gucci fiai, Aldo, Rodolfo és Vasco alkották meg, tisztelegve néhai apjuk lovas motívumok iránti szeretete előtt. A fémcsatot először egy loafer cipőn használták, és csak két évvel később, 1955-ben került fel táskákra is. A zablát idéző fémcsat a divatház egyik ikonikus jelképe, mely a Horsebit 1955 táskákon kívül lábbeliken, valamint XL-es verzióban a Horsebit Chain táskakollekció darabjain is meghatározó elem. Ezt az ikont pedig persze meg is fizetteti a divatház.

Gucci Horsebit 1955

Gucci Horsebit 1955 (Fotó: Gucci.com)

A szóban forgó modell, melyet Orbán Flóra is viselt, fekete, texturált bőrből készül, arany tónusú fémrészekkel és pamutvászon béléssel. Olszországban gyártják kézműves technológiával, a termékhez pedig a vásárlóknak NFC-technológiás hitelesítés is jár. A táska pontos méretei 20 cm x  13 cm x 6 cm, a súlya pedig 0,6 kg. Nagyon megpakolni nem lehet, az ajánlás szerint egy iPhone, egy kis pénztárca, egy rúzs és egy púderdoboz fér el benne kényelmesen. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top