Így teszed tönkre a hajad anélkül, hogy tudnál róla

CS.Á. | 2024. Április 03.
Ezek a hétköznapi csapdák sokat tudnak ártani, pedig nem is feltétlenül gondolnánk, hogy rosszat teszünk velük.

Mindannyian egészséges, fényes, dús hajra vágyunk, azonban sok-sok olyan kárt okozunk benne, melyről még csak nem is tudunk. A hajfestés és a forró szárítás vagy hajvasalás látványosan veszélyes lehet, akadnak azonban ezen felül még olyan szokásaink, amelyekkel érdemes óvatosan bánnunk, de legalábbis tisztában lennünk a veszélyekkel. Galériánkban megmutatjuk, mik a legjellemzőbb hétköznapi csapdák.

GettyImages-1354614267

Hajlamos vagy erősen dörzsölni a hajad a törölközővel szárítás előtt? A nedves haj kimondottan sérülékeny, ezért jót teszel magaddal, ha inkább lágyan, gyengéden nyomkodod, erre a célra pedig egy puha törölközőt, esetleg pólót használsz. (Fotó: GettyImages)

GettyImages-1351341505 (1)

A szorosan összefogott copfok, lófarkak és kontyok folyamatosa húzzák fejbőrünket és a hajtüszőket, mely hajhulláshoz vezethet, ráadásul a hajgumi megtöri a hajszálakat. (Fotó: GettyImages)

GettyImages-1218624919

A haj egészsége szorosan összefügg azzal, amit eszünk. A tápanyaghiányos étrend, mint amilyen az alacsony fehérje-, vas-, omega-3 zsírsavak-, cink- és A-vitamin-bevitel, gyengítheti a hajat. (Fotó: GettyImages)

GettyImages-497610635

Ha minden nap mossuk a hajunkat, könnyen előfordulhat, hogy könnyen száríthatja azt, hiszen nap-mint-nap eltávolítjuk róla a természetes olajokat. Ha mégis ragaszkodunk a rutinunkhoz, akkor érdemes kímélő sampont használni, azt is csak egyszer. (Fotó: GettyImages)

GettyImages-672155653

Nem csak bőrünk, hanem hajunk is megsínyli az erős és tartós napsütést, ha nem gondoskodunk a védelméről. A fakóság, töredezettség és szárazság elkerülhető, ha kendőt, kalapot vagy baseballsapkát viselünk olyankor, amikor huzamosabb időt töltünk nyárias melegben a szabadban. (Fotó: GettyImages)

GettyImages-137388745

Csábítónak tűnhet, hogy hajszárítás helyett nedves hajjal aludjunk el, mely reggelre megszárad. Ez mégsem igazán jó ötlet, mert a sérülékeny, nedves hajszálak az éjszaka során könnyen megsérülhetnek, a párnán, forgolódás közben. (Fotó: GettyImages)

GettyImages-1163618283

Az olcsó hajtűk és csattok vonzók lehetnek áruk miatt, de könnyen sérülhet tőle a hajunk. Érdemes inkább minőségibb darabokat választanunk, melyek kialakítása, formája, simább felülete csökkenti annak esélyét, hogy hajunkban sérülés keletkezzen. (Fotó: GettyImages)

GettyImages-691573221

Egészségünk és szépségünk szempontjából is kulcsfontosságú a megfelelő hidratáltság. Ez alól hajunk sem kivétel. A fényes, rugalmas, erős hajszálakhoz figyelj rá, hogy fogyassz elegendő folyadékot! (Fotó: GettyImages)

Exit mobile version