nlc.hu
Trend

U-alakú frizura a dúsabb hajért

Dús hajra vágysz? Ezt a frizurát neked találták ki!

Vékony szálú a haj és semmilyen formája nincs a tincseknek? Ismerős helyzet? Ha igen, akkor itt a megoldás erre az égető problémára!

A vékony szálú hajhoz néha nem is olyan egyszerű jó frizurát találni. Különösen akkor trükkös, ha lépcsőzetes frizurán gondolkodunk. Mire fektessünk nagyobb hangsúlyt? A haj formájára vagy hosszúságára.

Mosdókagylóban egy csomó haj és egy hajkefe.

A legújabb frizuratrend most futótűzszerűen terjed a közösségi médiában. U-alakú frizurának nevezik, és maximális volument ígér azoknak, akik ezt a stílust választják.

Mi az az U-alakú frizura?

Sokáig úgy tűnt, hogy a hajvágás világában sokkal nagyobb sikernek örvendtek azok a frizurák, amelyeket fodrászunk éles vágásokkal készített el. Ilyen például a mullet vagy mondjuk a V-alakú frizura, amelyet egyértelműen éles vonalakat teremtenek hajkoronánkban. Újabban kezdünk visszatérni a lágyabb sziluettekhez és a természetes textúrákhoz.

Az U-alakú frizura pontosan az, amit a neve is sugall. „A hátsó és az oldalsó tincsek úgy vannak vágva, hogy ezek U alakot formázzanak. Így a végeredmény lekerekített és lágyabb frizura lesz, szemben a V-alakú vágással” – magyarázza Gina Rivera sztárfodrász.

Ha fodrászhoz megyünk, kérjünk enyhén oldalra vágott rétegeket, hogy azok enyhén íveltek és az arcot keretezőek legyenek. A lényeg, hogy a rétegek zökkenőmentesen illeszkedjenek a haj többi részéhez, hogy ne legyenek vaskosak és feltűnőek.

A stylistok nem javasolják, hogy otthon készítsünk magunknak ilyen frizurát, mivel valószínűleg ez az egyik legnagyobb kihívás (annak ellenére, hogy milyen egyszerűnek tűnik).

Kinek érdemes U-alakú frizurát vágatnia?

Bár az U-alakú frizura a vékony szálú haj esetében fejti ki leginkább volumennövelő hatását, minden hajtípuson és hosszon jól működik. Ebbe a göndör haj is beleértendő.

„Az U-formának rövidebb oldalai vannak, amelyek az arcot keretezik. Ez szinte minden arcformának jól áll – mondja Rivera. – Az U-vágás textúrája és lágy rétegei olyan külalakot hoznak létre, amelytől haj teltebbnek tűnik, de mégsem érződik súlyosnak.” Más szóval, a frizura akkor is működik, ha vastagabb hajunk van, mivel a rétegezés az egész hosszban segíthet csökkenteni az összsúlyt.

És ne aggódjunk, ha rövidebb a hajunk! Valójában a rövidebb hosszúságú U-alakú frizurák felhívják a figyelmet az állkapocsvonalra, így remekül mutathat egy bob vagy pixie vágással párosítva. Ha további arckeretezésre vágyunk, a stylistok azt javasolják, hogy kérjünk például egy függönyfrufrut is.

Hogyan formázzuk otthon az U-alakú frizurát?

Az U-alak fenntartása érdekében előfordulhat, hogy gyakrabban kell vágatnunk, mint ahogy azt megszoktuk. „Mindenkinek más a haja, de én azt javaslom, hogy háromhavonta vágassuk le a hajunkat, hogy megőrizzük a formát” – mondja Stephanie Angelone, mesterstylist.

„Ha otthon formázzuk az U-frizurát, akkor használjunk kerek kefét és hajszárítót. Mindeközben ügyeljünk arra, hogy az arcot keretező tincsekre is figyeljünk. A kerek kefével, extra volument tudunk létrehozni. Tegyünk a hajvégekre némi habot, hogy tartást adjunk neki, így sokkal tovább fog tartani.”

(Forrás: Real Simple, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top