Mongólia máris megnyert egy versenyt az olimpián

nlc | 2024. Július 19.
A párizsi olimpia mához egy hétre, július 26-án veszi majd kezdetét. A formaruhák „versenyének” azonban sokak véleménye szerint máris megvan az egyértelmű győztese.

Egészen lenyűgöző formaruhában vonul fel majd a mongol csapat a párizsi olimpia nyitó- és záróünnepségén. A tradicionális nemzeti motívumokból építkező, aprólékosan kidolgozott  kreációkat egy mongol coutre divatmárka, a Michel & Amazonka tervezői álmodták meg a sportolók számára.  

A mongol olimpiai csapat formaruhája (Fotó: Nima Khibkhenov / Michel & Amazonka)

Az öltözékek alapja a hagyományos mongol viselet, a deel. A kreációkon visszaköszönnek a mongol zászló színei, a hímzéseken megjelenik az ország nemzeti szimbóluma, a Soyombo, ahogy az olimpiai öt karika és a láng is. 

A formaruhák elkészítése több mint három hónapba telt, egy szett átlagosan 20 órát vett igénybe.

A márka mögött álló tervező testvérpár, Michel Choigaalaa és Amazonka Choigaalaa korábban a Forbes-nak úgy nyilatkozott: „Jelenleg nagyon sok ötletet tudunk meríteni itt, Mongóliában, a hagyományokból és a kultúrából, mert nem túl ismert a világon. Az emberek gyakran csak olyan történelmi személyekről ismerik, mint Dzsingisz kán, és az ókori történelemből. De a jelenben is rengeteg ötletet lehet meríteni az emberek öltözködéséből, a kulturális szokásokból, a szertartásokból és hasonlókból.”

via

Exit mobile version