Ezzel a kevéssé ismert módszerrel gyógyul leggyorsabban a szúnyogcsípés

nlc | 2024. Július 29.
Egy bőrgyógyász osztotta meg a TikTokon az alig ismert, de annál hasznosabb módszert a szúnyogcsípések gyógyítására.

A szúnyogcsípések gyógyítására, a viszketés enyhítésére számos különféle házi praktikát ismerünk, a jegeléstől kezdve a mézzel, citrommal vagy épp fokhagymával való dörzsölgetésig. Egy kanadai bőrgyógyász, Dr. Geeta Yadav azonban egy ezeknél gyorsabb és hatékonyabb módszert osztott meg TikTok-oldalán.

@geetayadavmd Derm-approved hack: Applying pimple patches on mosquito bites! 🦟✨ This can help prevent scratching, which often leads to infection and scarring. Just a tip: it looks painful, so try not to leave the patches on too long. Always clean the bite before and after applying a patch. Stay itch-free! #SkinCareTips #MosquitoBiteHacks #DermatologyAdvice ♬ original sound - Dr. Geeta Yadav

A szakember javaslata, hogy a szúnyogcsípéseket ragasszuk le az eredetileg pattanások kezelésére szolgáló, hidrokolloid tapaszokkal. 

Szúnyogcsípés ellen is beválik az aknétapasz (Fotó:Fotó: Getty Images)

Az aknétapasz néven is emlegetett hidrokolloid tapasz egyrészt védelmet biztosít a sebnek, másrészt felszívja a csípésből a nedvességet és a gennyet, valamint enyhíti a gyulladást, a bőrpírt és a viszketést. Amire azonban figyelni kell, hogy 8 óránál hosszabb időre ne hagyjuk a bőrön a tapaszokat. 

via

Exit mobile version